Автор
Теодор Муховски

По това какви чорапи сте обули, се разбира от кое поколение сте

Преди няколко години всички не само жените, но и мъжете се разхождаха с открити глезени, дори и през зимата. Сега тенденцията се обърна: късите чорапи вече са знак за остарял подход към стила.

В днешно време, ако носите високи чорапи, това е знак, че сте в крак с модата. Колкото по-дълги са чорапите ви, толкова по-близо сте до по-младото поколение.

View post on Instagram
 

В TikTok се появи теорията, че човек може безопасно да бъде класифициран като zoomer (така се наричат представителите на по-младите поколения) или millennial (така се наричат представителите на по-старите) само като погледне към това какви чорапите са обули.

За автор на тази теория се смята Фийби Парсънс, създателка на подкаста FIT (ish). Видеото, в което момичето говори за връзката между възрастта и дължината на чорапите, бързо получи няколко милиона гледания и предизвика силна реакция от потребителите.

Въпреки това не всички са на едно мнение с Фийби. В коментарите към видеото ѝ някои Zoomers пишат, че носят къси чорапи, а милениалите побързаха да отбележат, че притежават високи чифтове в гардероба си.

Хората поясняват, че преди всичко обръщат внимание не на модните тенденции, а на това дали дадено нещо им отива, или не.

View post on Instagram
 

Например, ниските момичета отказват дълги чорапи поради причината, че визуално скъсяват краката си още повече. Повечето хора обаче вярват, че теорията на Фийби Парсънс е вярна и определят възрастта на другите по дължината на чорапите им.

Всъщност тенденцията на високите чорапи може да се обясни с удобството и комфорта. Чорапите с дължина до глезена често се спускат надолу и не осигуряват никаква топлина през студения сезон. Докато дългите модели прилягат перфектно на крака, предпазвайки го от протриване. Те могат да се носят по всяко време.

Отново не забравяйте за тенденцията към ретро и класиката. В днешно време младите хора се вдъхновяват от модата от миналото.

Чорапи с дължина до средата на прасеца или до коляното допълват визията. Най-често модерните "зуумъри" предпочитат чисто бели чорапи или такива с лого на някоя известна марка. По-младите предпочитат ярки модели с щампи.

View post on Instagram
 

Комбинирането на дълги чорапи с други елементи от гардероба не е никак трудно. Носят се с отворени и затворени обувки, с панталони, шорти и поли. Високите чорапи изглеждат добре, когато са съчетани с мокасини, маратонки, балетни обувки или обувки на токчета.

Също така изглежда интересно и стилно, когато цветът на чорапите е в перфектна хармония с нюансите на останалите елементи от тоалета. Тази стилизация подчертава вашата индивидуалност и ви помага да поставите правилните акценти в образа си.

Каква жена си ти, ако не знаеш как да переш мръсни чорапи: топ трикове, които ще ви улеснят
ДОМАШНИ ТАЙНИ
Автор Теодор Муховски

Каква жена си ти, ако не знаеш как да переш мръсни чорапи: топ трикове, които ще ви улеснят

Автор Теодор Муховски