Автор
Антония Михайлова

Имане Хелиф разтърси социалните мрежи със скандално изявление: Световноизвестен футболист я засипал с романтични съобщения

Олимпийската шампионка по бокс в категория до 66 кг при жените - Имане Хелиф, направи потресаващо разкритие, което предизвика вълна от реакции. От вчера в социалните мрежи се вихри скандален цитат от алжирската спортистка, в който е замесено името на футболната суперзвезда Килиан Мбапе.

"Получих стотици съобщения от Мбапе, който искаше да се видим след последния ми мач", сподели Хелиф и думите ѝ буквално раздраха интернет пространството като гръм от ясно небе.

Нека да припомним, че Имане Хелиф се прослави на Олимпиадата в Париж с обвинението, че не е жена, а мъж. Това се доказвало от тест за идентификация на пола, направен на атлетката по време на Световното първенство по бокс миналата година, в резултат на което била дисквалифицирана. Същата съдба е имала и тайландската боксьорка Лин Ю-тин. Въпреки това и двете/двамата бяха допуснати до участие на Олимпийските игри в Париж и спечелиха златни медали в съответните категории.

Обект на особено мощни критики за участието си в женската категория на бокса се оказа именно Имане, но в крайна сметка нейният баща предостави доказателства, че тя е родена като момиче. Как обаче това обяснява наличието на ХY хромозоми, така и не става ясно?!

Цялата спортна общественост както по света, така и у нас не остана бездушна към случващото се на ринга на Олимпиадата тази година и изрази възмущението си от това, че подобен форум може да си позволи несправедливост от такъв характер. Срещу необяснимото решение на МОК гласове издигнаха редица известни личности, но от комитета така и отказаха да дисквалифицират атлетите.

Като оправдание за решението си МОК използва правила, които не включват тестова за полова принадлежност. Така е било и на игрите в Токио 2020 и в Рио 2016.

От своя страна Имане Хелиф също отвърна на удара. В петък миналата седмица тя заведе пред френските власти дело за кибертормоз срещу нея по време на Олимпийските игрив в Париж. Набил Буди, базираният в Париж адвокат на златния медалист, каза пред Variety, че имената на магната на Tesla - Илон Мъск, и авторката на Хари Потър - Дж. К. Роулинг, са сред посочените в наказателната жалба, изпратена до центъра за борба с онлайн омразата към прокуратурата миналата седмица. Под мушката на Хелиф се озова и Тръмп.

„Тръмп туитна, така че независимо дали е посочен, или не в нашето дело, той неизбежно ще бъде разгледан като част от обвинението“, добави адвокатът.

Но да се върнем към поредната шокираща новина около Имане, а именно към признанието ѝ, че не кой и да е, а капитанът на френския национален отбор по футбол - 25-годишният Килиан Мбапе, ѝ предложил среща след края на последния ѝ двубой в надпреварата за златния медал на Олимпиадата в Париж, след като преди това я бил засипвал с огромен брой съобщения.

Разкритието на Хелиф мълниеносно предизвика вълна от реакции и подигравки в социалните мрежи.

Полова революция или гавра с женското достойнство: Когато мъжете се състезават като жени
ПО ЖЕНСКИ
Автор Антония Михайлова

Полова революция или гавра с женското достойнство: Когато мъжете се състезават като жени

Автор Антония Михайлова

Това не е първият случай, в който името на Мбапе е замесено в подобен скандал. По-рано френският национал бе в центъра на общественото внимание заради връзката си с трансджендър модела Инес Рау. Преди две години папараци заснеха Рау, която тогава беше на 32 години, в компанията на Мбапе, който бе на 23, на яхта.

Към момента Килиан Мбапе все още не е излязъл с коментар по темата с писмата и поканата му за среща към Имане Хелиф.

View post on Instagram