Всички станахме свидетели на скандалното видео, в което Диона рекламира енергийна напитка, която се приема през носа. Начина на употреба много прилича на прием на наркотични вещества, накратко – Диона ни даде урок как да си подготвим „материала“ и как да си го изсмъркаме.

След всички негативни коментари Денислава (както е истинското ѝ име) свали видеото, а по случая се задействаха МВР, БАБХ, МЗ и КЗП. По-късно певицата даде интервю за bTV, в което сподели: „Не очаквах така да го приемат хората“. На въпрос какво означават последните ѝ думи „доверете се на опита“ и дали прави паралел с наркотиците, тя каза: „Защо с наркотици? Глупости! Аз съм си взела поука от наркотиците, даже не употребявам. Не бих подстрекавала хората да вземат наркотици. Казала съм го така, защото и други колеги, които рекламирах, го казват“, обясни Диона.

View post on Instagram
 

Стана ясно, че от КЗП са изпратили сигнал още преди месец до МЗ относно състава на продукта. От Министерство на здравеопазването обявиха в позиция до медиите, че при тях е получен сигнал за онлайн продажбата на продукти, които се рекламират като „енергиен сниф“ и се приемат назално. Въпросните продукти не са разрешавани от Министерство на здравеопазването. Ведомството е предприело незабавни действия за извършване на проверка. Такава ще бъде направена и от Комисията за защита на потребителите.

"В случая се касае за нови продукти, с нестандартен начин на употреба, неясна законова квалификация и съставки, създаващи потенциален риск за здравето при прекомерна употреба. Така представената информация е подвеждаща за потребителите, тъй като в сайтовете на въпросните продукти се посочва, че те не съдържат характерни за храните съставки (глутен, захар), че са веган или че са еквивалент на енергийни напитки. Предстои съвместната проверка на компетентните органи да установи произхода на продуктите, за да бъде извършена оценка за безопасността при очакваната им употреба", пишат още от МЗ.

От Българската агенция по безопасност на храните добавиха, че въпросните продукти не могат да бъдат класифицирани като храни по смисъла на законодателството в областта на храните, тъй като се приемат чрез вдишване и не попадат в храносмилателната система. Съгласно Закона за храните, търговските обекти и сайтовете, които предлагат храни, са задължени да бъдат вписани в регистрите на БАБХ. В официално писмо до медиите от БАБХ се казва, че посочените онлайн платформи не са регистрирани в базата данни на Агенцията.

View post on Instagram
 

Изпълнителката явно осъзна, че е прекалила и сама реши да се „канселира“. В късните часове на вчерашния ден качи пост в социалните си мрежи, който гласи: „САМОКАНСЕЛИРАМ СЕ за неопределен период от време. В държавата предстоят важни държавни дела и политически събития с огромна значимост за обществото. Обърнете внимание на тях!“.

Все пак написаното изглежда неискрено и до някъде иронично. Но да не забравяме, че това си е абсолютно в стила на Диона – след като на 24 януари тази година я хванаха да шофира след употреба на наркотични вещества, тя обясни, че е взела болкоуспокояващо лекарство. В крайна сметка в интервю за Нова ТВ призна, че е имала близка среща със забранените субстанции, което било повлияно от тежка депресия и желание да се почувства по-добре. А няколко месеца по-късно качи иронични снимки с лекарството в ръка и дори записа песен за ареста си.

В един от най-нашумелите подкасти, чиито епизод с Диона бе качен вчера, тя даде съвет: "Искам да дам съвет към всички, които гледат и подрастващите, които ми симпатизират - да не посягат към забранени субстанции. Каквато и да е причината - забавление, да избягаш от някакъв проблем - това нещо нито помага, нито оправя ситуацията. То може само да я влоши! Не отричам, че аз съм допуснала огромна грешка да го правя, оставило е отражение върху живота ми по много неприятен начин".

Дано чрез самоканселирането си певицата да си даде достатъчно време и да си направи извод от създалата се ситуация. Ценностите на всеки човек са различни, но да приемаш за нормален продукт, който се смърка, не е нормално. В живота има по-важни неща от парите и славата!

Гледаш го, храниш го, поиш го и накрая Диона го учи да шмърка бял прах с тръбичка
НОВИНИ
Автор Цвета Герчева

Гледаш го, храниш го, поиш го и накрая Диона го учи да шмърка бял прах с тръбичка

Автор Цвета Герчева