Автор
Елена Ангелова

4 супер рецепти: Маски, които ще ви отърват от петната по лицето

Гладката, сияйна кожа е желанието на почти всяка жена. Няколко доказани природни средства ще ви помогнат да се отървете от петната по лицето.

В различни периоди от живота всеки от нас се е сблъсквал с такъв проблем като акне и неговите последствия. Следите по кожата, които оставя акнето, са проблем, който трябва да бъде решен. Тези петна, от които не е толкова лесно да се отървете, развалят външния вид и настроението не само на нежния пол, но и на мъжете. За щастие има евтини природни средства, които са лесни за употреба и ефективно отърват кожата от пост-акнето.

Ето няколко прости натурални съставки, от които ще се нуждаете за маски картофи, лимон, морков, краставица и лук!

Картоф + лимон

1 среден картоф и сок от половин лимон. Настържете картофите, добавете лимоновия сок, разбъркайте. Нанесете маската върху лицето си, оставете я за 20 минути и изплакнете с вода.

Картофи + лук

1 среден картоф (обърнете внимание на качеството му! Продуктът трябва да е без тъмни или зелени петна по и под кората, да е органичен!) и половин глава бял лук. Как се приготвя? Смесете ги в блендер или просто настържете. Покрийте проблемните зони с дебел слой от тази маска за 15 минути. След това внимателно изплакнете.

Картоф + краставица

1 картоф и половин краставица. Настържете на ситно ренде или разбъркайте в блендер. Тази маска се оставя на лицето за 25 мин. Отмива се с топла вода.

Картофи + моркови

1 картоф и половин морков. Приготвя се по същия начин, както в предишните рецепти. Дръжте тази маска на лицето си за 20 минути. Отмийте с топла вода.

Предупреждение: Има здравословни състояния на кожата, които изискват консултация с лекар дерматолог. Козметичните дефекти са едно, болестите по кожата – друго.

Източник: econet