Автор
Елена Ангелова

Момичета, ако наистина сте влюбени, ето защо не трябва да се оплаквате от мъжете си

Красотата не е обективна. Красотата е в очите на наблюдателя. Иначе всеки човек може да бъде критикуван и унижаван заради това, което е.

Не става дума за самия човек - всеки да живее както иска. Става дума за критикуващия. Защото това е, което виждаме, това са нашите чувства към обекта.

За любовта

Когато една жена се оплаква от мъжа си, тя сама се унижава. Но по някаква причина не е обичайно да го възприемаме по този начин, обичайно е да съжаляваме жената. А въпросът изобщо не е в човека, а в това, че или влачи "умрял кон" - тоест единият от вас не иска да се промени, а друг пък не иска да си го признае. Ако жената има оплаквания, тогава у нея се натрупва гняв. И този неин гняв така се изразява - с критикуване. Под формата на упреци към мъжа си за това, което преди е било добро.

Той беше толкова чувствителен, толкова съчувстващ, разбиращ. Сега вече не иска да решава проблемите, не се води по никакъв начин. Или: Той бе толкова готин, такъв закрилник, грижовен. Сега вече е тиранин, агресор и просто непоносим. Той е толкова богат, осигурен с изобилие и така нататък. А сега - не получавам достатъчно внимание заради работата му, защо винаги е там. Той бе толкова закрилящ. Сега ме контролира, бърка се в работите ми, иска всичко да знае и така нататък.

За какво говоря... Можете да преобърнете всяка черта на характера си и да се насладите на своето съвършенство, правота, интелигентност, коректност. Любовта е мястото, където виждам тези черти в моя мъж и го обичам. Защото тази негова черта ме дразни, но може да бъде и полезна за него или за мен. Така да се каже, в това също има смисъл!

Изключвам зависимостите

Но те също имат своите приложения. Например, той ме обича и ми прощава лакомията, а аз го обичам и му прощавам за алкохола. Любовта идва на различни нива на осъзнаване. Но се превръща в неприязън, когато човек страда. А страда, защото единият започва да влачи на гърба си другия.

При такава ситуация въпросът е да сте наясно на какво сте готови. Съгласна съм да пие, но затова пък е мил и това е добре. Или – съгласна съм, че той има много пари, но пък не се виждате често - това също е добре! Защото в основаната на тези взаимоотношения е любовта!

Това не означава, че трябва да обичате мълчаливо. Съвсем не, истинска любов е, когато си позволявам да изразя чувствата си в една връзка, да съобщя своите молби и желания! Да се ​​ядосвам, да съм недоволна е нормално. Но любов е, когато не разделяме мъжа си на части, сякаш го обичаме и го мразим заради едно и също негово качество.

Жената обича мъжа си винаги и навсякъде - пред приятелите, роднините и пред другите мъже, когато отношението ѝ към него е непроменено. Не го критикува, не се оплаква, не мърмори срещу него пред другите.

Източник: Марина Войтишина, b17.ru