Автор
Теодор Муховски

Учен разказа за основната тайна на цивилизацията, скрита в планините на Тибет

В планините на Тибет е скрита тайната на Залата на седемте магьосници, за която не знае никой, освен мъдреците. Носителите на древното знание приемат само избрани последователи след дълги проверки. Съветски, германски, британски, а след това и американски учени идват в Тибет, за да общуват със старейшините. Много хора смятат, че Залата на седемте влъхви е просто приказка, но истината е скрита в планините и ние можем да се докоснем до нея благодарение на Ървинг Тошевски, който е живял в Тибет повече от 44 години и е успял да види това удивително място.

След решението на британския изследовател да пътува до Тибет, той се сблъсква с нови знания, култура и традиции. Ървинг Тошевски, който първоначално пристига в Тибет като изследовател, а по-късно решава да стане монах, твърди, че планините крият тайните на древни цивилизации, съхранени в десетки пещери. В продължение на години той се потапя в дълбокото познание за света и вселената.

Подложен на изпитания от водата, огъня и студа, той се научил да преодолява всякакви трудности. Тялото му станало неподатливо на изгаряния и измръзвания, което позволило на младия мъж да медитира необезпокоявано дори при -35 градуса. Той знаел, че лемурийци, атланти и други представители на мъртви цивилизации са се намирали в състояние на самадхи в продължение на милиони години в саркофази, които по същество са капсули без време.

Говорел е и за съществуването на подземие, в което „спят“ пътешествениците до Шамбала и други светове. Достъпът до тези чудеса обаче според Тошевски е възможен само след дългогодишно служене, отдаване на практики, молитви и мантри.

Истинският смисъл обаче не се крие във физическите подвизи, а в духовното развитие. Британецът преминава през многобройни изпитания, като всеки път потвърждава искрената си жажда за знания и истинска отдаденост на духовния път, който е избрал. След дълги и мъчителни 40-годишни странствания нашият герой най-накрая стига до Залата на седемте влъхви.

Старият наставник, който бил негов духовен учител, заявил предишната седмица, че е време той, Ървинг, да напусне този свят и да се присъедини към предците си. Преди това обаче той трябва да посети главното светилище на човечеството - Залата. Независимо от бурите и катастрофите на Земята, седемте мъдреци, участвали в създаването на човека, са пътували до паралелни светове, поглъщайки информация от безброй други измерения.

Мъдреците са видели всичко на нашата планета: промените във времето и хората. Ще настъпи нова епоха, когато възникне заплаха и хората се събудят, както вече се е случвало с предишни цивилизации: лемурийци, атланти, бореани, преадамити и други. Планетарното пренастройване е период, в който се променят законите на природата, физичните и химичните процеси, както и материята, енергията, пространството и времето.

Животът на Земята няма да се прекрати, а само ще се трансформира, тъй като е част от огромна лаборатория, в която физическите и духовните реалности непрекъснато се променят. Ще се появи голямо разнообразие от видове, които ще достигнат определено ниво на интелигентност, след което ще напуснат първоначалното си място и ще започнат да пътуват из необятната Вселена. Много цивилизации вече са успели да напуснат родните си светове. В същото време много от тях остават в оковите на Земята, без да могат да намерят изход в космоса.

Построяването на космически кораби е само един от начините за развитие. Друг е духовният стремеж, който позволява да се преодолее пространството на етерното тяло. Съществува и трето направление - синтез, което е най-висшият етап от развитието на цивилизацията, но то все още не е достъпно за нас и няма да бъде разкрито през следващите няколко века. Когато достигне този етап, човек става творец на съдбата си и си отваря пътя към безкрайния живот.

Вечният стремеж към познание и съвършенство ни кара да преодоляваме границите на пространството и времето, да трансформираме материята и енергията на Вселената. Ние сме звена в един безкраен кръговрат, чиято задача е да продължаваме да се движим към нови върхове. Развитието е нашият основен път и смисълът на живота.

Пробуждането на силите на седемте магьосника може да се случи, ако човечеството се изравни с тяхната сила и напусне обичайните си рамки. Тогава великите магьосници ще бъдат възкресени, за да поведат отново света към нова ера на развитие.

Ървинг Тошевски твърди, че магьосниците са същности, съвсем различни от хората. Те имат способността да виждат в бъдещето и да предвиждат заплахите, които могат да сполетят планетата. Важно е тези заплахи да не идват от човечеството, защото в противен случай последствията биха били катастрофални.

Ваня Червенкова с емоционален разказ, била е свидетел на смъртни случаи в Тибет
ЗВЕЗДИ
Автор Ева Григорова

Ваня Червенкова с емоционален разказ, била е свидетел на смъртни случаи в Тибет

Автор Ева Григорова

Маговете се намират в непроницаеми сфери, заобиколени от специална мъгла, която поглъща всички звуци и светлина. Телата им са съставени от енергия, която постоянно променя формата си и създава вихри около тях. Човешката им обвивка е едва ли не истинска. Невъзможно е да се доближите до маговете, в противен случай рискувате да припаднете от мощната им енергия.

Залата е защитена от невидимо поле, което я предпазва от физическите и химическите закони, и те не могат да влязат в нея. Някога екстрасенси и медиуми са споделяли с обществеността истории за седемте магьосници, но те са били бъркани с Лама, принцесата от Тисул, магьосника Радомир и други. Всъщност истинската същност на създателите е съвсем различна и те са добре защитени, тъй като сами са се грижили за човечеството в продължение на десетки векове.

Ето как душата на детето избира своите родители
ПО ЖЕНСКИ
Автор Евелин Попадийна

Ето как душата на детето избира своите родители

Автор Евелин Попадийна