Автор
Евелин Попадийна

Намираме се в труден период на две луни: Ето какво ще ни се случи до 25 ноември

Земята вече се сдоби с втора луна под формата на малък астероид. За разлика от Луната, „новата мини-луна“ ще остане само два месеца, преди да се върне обратно към астероидния пояс, който следва нашата планета и обикаля около слънцето.

Учени проследиха орбитата на астероида и определиха по-нататъшния му път. Според проучването астероид 2024 RT5 произхожда от астероидния пояс Арджуна, който обикаля около слънцето. Гравитационното привличане на Земята ще привлече астероида към себе си, който ще се върти около нашата планета от 29 септември до 25 ноември.

Това не е първият подобен обект, който навлиза в орбитата на Земята. Някои от тях не правят пълен оборот около планетата, а някои – стават мини-луни. Причините за привличането на тези обекти са гравитационни смущения, причинени от Слънцето.

Според учения Карлос де ла Фуенте Маркос, мини-луната ще бъде твърде малка, за да се види с любителски телескопи или бинокли, но професионалните астрономи с по-мощни инструменти ще могат да я забележат.

Учените са уверени, че това събитие няма да ни навреди по никакъв начин, но астролозите не са на същото мнение. Още от древни времена всякакви промени в небето са били лош знак.

„В астрологията подобни истории не са много харесвани. Всяка небесна промяна винаги се е смятала за лош и тежък знак. Освен това сега трудният период се засилва от аурата на затъмнението - на 2 октомври ще има пръстеновидно слънчево затъмнение. И то също ще повлияе. Освен това в момента е активна и сериата Saros 8 S, а тя е изключително агресивна и се свързва с раздели. Така че навлизаме в труден период“, смята астроложката Лилия Любимова, споделят от dama.bg.

„Нивото на агресия ще започне да нараства в много области, идва време, когато ще се разгарят войни и са възможни природни бедствия. Преди това астролозите прогнозираха лоша реколта. Така че могат да се случат всякакви негативни събития, а този период ще продължи 4,5 месеца. Времената са трудни и трябва да се контролирате, да не стигате до ескалации да не правите скандали. Помнете - който владее себе си, владее света”, съветва астроложката.

Самата серия Saros 8 S също има негативна конотация – тя е знак за раздяла, загуба, тъга, завършване на нещо важно и невинаги успешно. Може да има и физически щети поради прекалено напрежение, така че намалете физическата активност. Опасното време ще продължи до следващия сезон на затъмненията (до 6 месеца, през пролетта на 2025 година).

Подарък от Венера: Три вълшебни дати за съдбовна любов през октомври
ЗОДИИ И АСТРОЛОГИЯ
Автор Антония Михайлова

Подарък от Венера: Три вълшебни дати за съдбовна любов през октомври

Автор Антония Михайлова