Автор
Добромир Банев

Колкото по-любопитни, толкова по-живи

Нищо в този живот не трябва да приемаме по подразбиране – нито любовта, нито приятелството, нито тъгата, нито възторга. Превърне ли се самият живот в даденост, преставаме да го живеем пълноценно. Колкото повече опознаем самите себе си, толкова по-щастливи ще бъдем. Ако за целта е нужно цялото време на света, нека бъде така – любопитството убива само котките, а те нямат нашия разум, рационалните решения не са им присъщи.

Каквото и да се случи, през каквото и да преминаваме, стара истина е, че се учим от грешките. Чрез тях помъдряваме, ставаме още по-силни.

Щастието е неизменно свързано с начина, по който възприемаме собствените си мисли, емоции и страсти. Всички те формират ценностната ни система и нагласата ни към света изобщо. Самопознанието ни кара да вземаме по-логични решения. Вътрешните ни съмнения никога не остават скрити. Хармонията отвътре ни прави по-привлекателни за другите.

Чрез общуването израстваме като личности. Да останем заинтригувани е от изключително значение за нашата удовлетвореност във всичко, което правим. Когато сърцето остава недостъпно, единствено самотата е сигурна компанията за вечеря. А самотата не е посилна за всеки. Тя е привилегия само за онзи, който съзнателно я избира за свой приятел. Нежеланата самота ни кара да просто да съществуваме – състояние на полуживот, където преобладава сивото.

Егоизмът никога не е добра стратегия. Общувайки помежду си, разбираме колко свързани сме един с друг. Това определено ни прави истински значими за света.

Свободата да правим онова, което обичаме, е възможност да изпитваме радост. Колкото повече страст влагаме, толкова повече се доближаваме до щастието. Защото щастието не е само дума от тълковния речник.

Ще се изненадате: Кога един мъж е готов да си тръгне от вразката заради друга
ПО ЖЕНСКИ
Автор Веселина Петрова

Ще се изненадате: Кога един мъж е готов да си тръгне от вразката заради друга

Автор Веселина Петрова

Не съществуват неправилни отговори, има много неточно зададени въпроси. С годините осъзнаваме, че остаряването може да бъде също толкова красиво, колкото и младостта. Любовта е навсякъде, само трябва да отворим очи, за да видим, че винаги е с нас.

Не бива да се страхуваме от неизвестното, а да гледаме на него като на предизвикателство и поредна възможност. Понякога е нужно да излезем от зоната си на комфорт, за да придобием повече увереност.

Неуспехът в едно начинание може да е повод за успех в друго. Дори големите любови често са предпоследни, а предателства стават повод за завързване на нови здрави приятелства. Чудноват е животът – толкова (не)познат, толкова разпалващ въображението, че би било непростимо, ако оставим любопитството единствено на котките.