Клафути с вишни - това е перфектният десерт за следобеден чай с приятели. Сладост, с щипка киселичко и пухкаво усещане за небцето. Разберете ли веднъж как да го приготвяте бързо и лесно, със сигурност ще влезе в "гастро репертоара" ви. Това е изпитана, стара рецепта на великия майстор-готвач Пол Бокюз.
Рецепта за 8 парчета
Необходими продукти:
500 г замразени вишни
200 г бяло брашно
125 г бяла захар
1 пакетче суха мая
50 г пудра захар
3 яйца
500 мл прясно мляко
30 г масло
1 щипка сол
)
Начин на приготвяне:
1. Ако вишните ви са пресни, просто ги измийте и подсушете. Ако са замразени, то първата ви задача е да ги размразите. Докато сте оставили вишните да се отцеждат от влагата, пуснете фурната на 180 градуса да се загрява.
2. Смесете брашното, маята, захарта, солта, яйцата и млякото в купа и разбъркайте добре. Трябва да се получи гладко тесто, след което добавете вишните. Разтопете маслото отделно.
3. Намажете форма за печене с разтопеното масло. Изсипете цялата смес във формата и оставете да се пече за 1 ч. и 45 мин.
4. Когато десертът е готов, поръсете го с пудра захар.