Шоколадова торта с банан… Звучи вкусно, нали? Вкусно е, да! И можете да си я приготвите сами вкъщи. Зарадвайте семейството и гостите си с тази домашна торта, която се приготвя много лесно.
Необходими продукти:
За блата:
Брашно – 250 гр.
Масло – 125 гр.
Какао – 50 гр.
Яйца – 2
Пудра захар – 200 гр.
Прясно мляко – 100 мл.
Бакпулвер – 1 опаковка
За крема:
Шоколад – 80 гр.
Банан – 2
Какаова глазура или шоколад – 100 гр.
)
Начин на приготвяне:
Маслото и захарта се разбиват до побеляване.
Добавят се яйцата, млякото и смесените брашно, бакпулвер и какао.
Получената смес се изсипва във форма за торта, покрита с хартия за печене.
Пече се в умерена фурна до готовност.
Блатът се оставя да се охлади и след това се разрязва, така че да се образуват два блата с еднаква дебелина.
Единият от тях се поставя в плоска чиния.
Полива се внимателно с разтопения на водна баня шоколад и отгоре се подреждат нарязаните на тънки колелца банани.
Отгоре се поставя вторият блат.
Какаовата глазура/шоколад се разтапя на водна баня и с помощта на готварска четка се намазва тортата.
Оставя се да се охлади и глазурата да стегне.