Автор
Кристина Кирова

Сладост с разтапящ вкус: Шоколадово брауни със сладолед

Брауни - един от най-вкусните и обичани десерти за всички времена. И има защо - той събира любимите съставки на хора с много различни вкусове. Този десерт не е нито торта, нито фъч, нито мус. Той е и трите едновременно. А когато добавите топка сладолед, вълшебството е налице. Ето как да си приготвите най-хубавото брауни сами:

Рецепта за 6 порции:

Необходими продукти:
100 г шоколад
180 г масло
100 г бяла захар
100 г кафява захар
4 яйца
100 г бяло брашно

Начин на приготвяне:

1. Разтопете шоколада на водна баня или в микровълновата. Разтопете и маслото и ги изсипете в една купа. Разбъркайте добре, докато се получи гладка смес. Оставете да се охлади.

2. Пуснете фурната да се загрява на 200 градуса.

3. Разбийте яйцата и докато ги разбърквате, постепенно изсипете бялата и кафявата захар.

4. Пресейте брашното в отделна купа. Към него добавете сместа от шоколада и маслото. След това добавете и яйцата със захарта.

5. Поставетее хартия за печене върху дъното на плитка тава или форма за кекс. Изсипете тестото за 20-30 минути, докато стане хрупкаво. Когато е готово, го оставете да изстине, след което го нарежете на квадрати.

6. Можете да придадете отличен завършек на тази сладка вкусотийка с топка сладолед по ваш избор.