Автор
Евелин Попадийна

Тези пухкави мекички се топят в устата

Какво по-хубаво сутрин от топли и пухкави мекички? Върнахте ли се в детството вече? Днес ще ви разкрием рецепта за пухкави мекици от детството, които се топят в устата. Рецептата е лесна и можете да сте сигурни, че ще се справите.


Необходими продукти:

Брашно – 500 гр
Кисело мляко – 5 с.л.
Вода – 300 мл
Суха мая – 7 гр
Захар – 1 ч.л.
Сол – 1 ч.л.
Олио за пържете

Начин на приготвяне:

1. Пресейте брашното в голяма купа и добавете маята, солта и захарта. Разбъркайте и направете кладенче в средата.

2. В отделна купа смесете киселото мляко с водата и изсипете течността в кладенчето.

3. Замесете тестото, след това го оставете да втаса за един час. Трябва да удвои обема си.

4. В тенджера загрейте олиото.

5. От вече втасалото тесто откъсвайте малки парченца, разтегляйте ги с ръце (оформете кръгчета) и ги слагайте в горещото олио.

6. Пържете до златисто, като обръщате мекиците, за да се изпържат равномерно.

7. Отцедете ги върху кухненска хартия.

8. Поднесете по желание с мен, сладко, сирене или просто ги поръсете с пудра захар.

Ах, че вкусно: Ето как да си направите шоколадова торта с банан
РЕЦЕПТИ
Автор Евелин Попадийна

Ах, че вкусно: Ето как да си направите шоколадова торта с банан

Автор Евелин Попадийна