Автор
Евелин Попадийна

Няма как да устоите: Домашен лава кейк

Честно казано, не познавам човек, който не обича лава кейк! Определено това е един от най-любимите сладкиши на деца и възрастни. Днес ще ви научим как да го приготвяте вкъщи само за няколко минути. Изненадайте семейството с този сладък десерт.


Необходими продукти:

Черен шоколад – 100 г (70% какао)
Масло – 100 г
Яйца – 2 бр.
Жълтъци – 2 бр.
Захар – 80 г
Брашно – 30 г
Сол – 1 щипка
Масло – за намазване
Какао – за поръсване

Начин на приготвяне:

1. На водна баня разтопете шоколада заедно с маслото.

2. В купа разбийте яйцата, жълтъците и захарта, докато стане пухкава смес.

3. Добавете разтопения шоколад към яйчената смес и разбъркайте внимателно.

4. Пресейте брашното и го добавете към мокрите съставки, като разбърквате внимателно с шпатула.

5. Намаслете и поръсете с какао малки форми за суфле или метални форми за мъфини.

6. Разпределете сместа в тях (не ги пълнете догоре).

7. Пете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 8-10 минути. Краищата трябва да се стегнат, но центърът да остане мек.

8. Оставете да се охладят за една минута, след това внимателно ги обърнете в чиния.

9. Сервирайте със сладолед и плодове.

Сладката магия на медовика: Как да си приготвите медена торта
РЕЦЕПТИ
Автор Антония Михайлова

Сладката магия на медовика: Как да си приготвите медена торта

Автор Антония Михайлова