Италианската паста е едно от най-предпочитаните ястия в света. Освен в ресторант можете да си я приготвите и вкъщи. Има рецепти, които са подходящи за всички. Такава е и рецептата за ригатони с бекон, чедър и песто.
Необходими продукти:
Ригатони – 1 пакет
Песто – 4 с. л.
Чесън – 2 скилидки
Брашно – 2 с. л.
Прясно мляко – 2 ч.
Готварска сметана – 120 мл.
Чедър – 100 гр.
Пармезан – 100 гр.
Панко – 1 с.л.
Масло
Зехтин
Сол и черен пипер на вкус
)
Начин на приготвяне:
1. Сварете пастата за около 10 минути, след което я прецедете и оставете настрани.
2. Нарежете чесъна на ситно и го запържете в масло.
3. Добавете маслото и бъркайте, докато не започне да става златисто кафяво.
4. Бавно добавете млякото, сметаната, солта и черния пипер в тигана. Не спирайте да разбърквате соса.
5. Когато сосът започне да къкри добавете чедъра, като не спирате да бъркате.
6. Добавете пестото.
7. Смесете соса с пастата и ги сложете в тава за печене.
8. В купа смесете панкото и пармезана, след което поръсете равномерно пастата.
9. Печете в предварително загрята фурна а 175 градуса, за около 20 мин.