Автор
Евелин Попадийна

Италиански вкус: Ригатони с песто

Италианската паста е едно от най-предпочитаните ястия в света. Освен в ресторант можете да си я приготвите и вкъщи. Има рецепти, които са подходящи за всички. Такава е и рецептата за ригатони с бекон, чедър и песто.


Необходими продукти:

Ригатони – 1 пакет
Песто – 4 с. л.
Чесън – 2 скилидки
Брашно – 2 с. л.
Прясно мляко – 2 ч.
Готварска сметана – 120 мл.
Чедър – 100 гр.
Пармезан – 100 гр.
Панко – 1 с.л.
Масло
Зехтин
Сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Сварете пастата за около 10 минути, след което я прецедете и оставете настрани.

2. Нарежете чесъна на ситно и го запържете в масло.

3. Добавете маслото и бъркайте, докато не започне да става златисто кафяво.

4. Бавно добавете млякото, сметаната, солта и черния пипер в тигана. Не спирайте да разбърквате соса.

5. Когато сосът започне да къкри добавете чедъра, като не спирате да бъркате.

6. Добавете пестото.

7. Смесете соса с пастата и ги сложете в тава за печене.

8. В купа смесете панкото и пармезана, след което поръсете равномерно пастата.

9. Печете в предварително загрята фурна а 175 градуса, за около 20 мин.

Паста с тиквички
ОТКРИЙ РАДОСТТА В ИСТИНСКИТЕ НЕЩА
Автор Arla

Паста с тиквички

Автор Arla