Лимонът е тайната съставка, която подобрява вкуса на всяко ястие
Автор
Веселина Петрова

Лимонът е тайната съставка, която подобрява вкуса на всяко ястие

Ако искате да добавите малко вкус към ястията си, кулинарните експерти съветват винаги да имате лимон в хладилника си.

Независимо дали приготвяте салати, риба или дори напитки, тази съставка може да подобри вкуса.

Тя е идеалното допълнение към леко лятно ястие или дори през есента и зимата можете да я добавите към топли супи и яхнии.

Foodsblog казва: „Балансирайте вкусовете: Балансирайте сладките, солените, киселите и горчивите нотки за закръглен профил. Малко лимон, малко мед или щипка сол могат да направят чудеса.“

В зависимост от това колко силен е вкусът, можете да регулирате количеството лимон, което добавяте към ястието си.

Трябва да изстискате сока на един или два лимона, за да добавите вкус. Разбира се, всичко зависи от количеството храна, което готвите.

Ако сте любител на цитрусови плодове, можете да опитате да ги добавите към пилешко месо или традиционно да изцедите лимон върху риба.

Списание „Олив“ казва: „Слънчево жълтите лимони са пълни с витамин C, както и с фибри и защитни растителни съединения, което означава, че допринасят за здравето на сърцето. Те съдържат и лимонена киселина, която може да помогне за предотвратяване на камъни в бъбреците.“

Много хора вярват, че пиенето на лимонова вода е полезно за храносмилането и кожата, въпреки че това може да се дължи както на хидратиращата вода, така и на лимона, пише Kajgana.

Няма да повярвате какъв е новият проект на Меган!
ЗВЕЗДИ
Автор Ева Григорова

Няма да повярвате какъв е новият проект на Меган!

Автор Ева Григорова