Брауни от тиквички
Автор
Евелин Попадийна

Брауни от тиквички

Вероятно вече сте чували, че тиквичките често се използват за приготвяне на сладки ястия. С помощта на тиквичката можете да приготвите шоколадово брауни, което ще бъде по-малко калорично, а вкусът му няма да се промени. Ще се изненадате, но тиквичката в този десерт изобщо не се усеща.

Необходими продукти:

- Пресни тиквички - 2 бр.
- Масло - 125 г
- Черен шоколад - 100 г
- Яйца - 2 бр.
- Кафява захар - 250 г
- Ванилов екстракт - 1 ч.л.
- Брашно - 140 г
- Бакпулвер -  0,5 ч.л.
- Сол - 1 щипка
- Шоколадови стърготини - 2 с.л.

Начин на приготвяне:

- Обелете тиквичките и ги настържете на средно ренде.

- Разтопете черния шоколад и маслото на слаб огън в тенджера с дебело дъно, като разбърквате непрекъснато, за да не загори шоколадът. След това махнете от огъня и оставете да изстине малко.

- В отделен съд разбийте с миксер на максимална скорост яйцата, захарта и ванилията, докато се получи пухкава хомогенна смес.

- След това добавете тиквичките и разтопения шоколад. Разбъркайте внимателно с лъжица.

- Добавете брашното, бакпулвера и солта. Разбъркайте до получаване на хомогенна смес.

- Загрейте фурната до 180 градуса.

- Изсипете готовата смес във форма за печене, покрита с хартия за печене.

- Печете във фурната за 30-35 минути.

- При сервиране поръсете отгоре с шоколадови стърготини.