Автор
Антония Михайлова

Бананова торта в чаша за 5 минути: Сладко удоволствие с минимални усилия

Понякога желанието за нещо сладко ни връхлита внезапно – често в най-неподходящия момент. Магазините вече са затворени, доставките закъсняват, но... решението може да бъде изненадващо просто. Тази рецепта за бананова торта в чаша е създадена именно за такива моменти – бърза, лесна и изненадващо вкусна.

Без печене, без купища съдове и без сложни техники. Само една чаша, микровълнова и няколко обикновени съставки, които вероятно вече са в кухненското ви шкафче. Благодарение на банана, този десерт е не само ароматен и пухкав, но и естествено сладък, което позволява минимално добавяне на захар. Ако пък вече имате презрял банан, това е идеалният начин да го превърнете в нещо специално.

Приготвянето на този изкусителен десерт е лесно, а накрая може да добавите няколко шоколадови парченца за повече сладост, щипка канела за уютен аромат или ядки за хрупкавост. Каквото и да изберете, резултатът ще бъде повече от възнаграждаващ.

Бананова торта в чаша

Необходими съставки за 1 порция
Време за приготвяне: 5 минути


1 добре узрял банан
2 с.л. самонабухващо брашно
1 с.л. пудра захар
½ ч.л. канела (по избор)
1 с.л. мляко (всякакъв вид)
1 с.л. фъстъчено масло

Начин на приготвяне:

Намачкайте банана с вилица директно в чаша, докато стане гладко пюре.

Добавете брашното, захарта, канелата и млякото. Разбъркайте добре до получаване на хомогенна смес.

Поставете лъжица фъстъчено масло в центъра на сместа (не го разбърквайте напълно – придава чудесен контраст след изпичане).

Торта Шарлота – перфектният десерт за специални моменти
РЕЦЕПТИ
Автор Антония Михайлова

Торта Шарлота – перфектният десерт за специални моменти

Автор Антония Михайлова

Загрейте в микровълнова фурна за около 2 минути на висока степен.

По желание гарнирайте с парченца банан, шоколад, ядки или топка сладолед.

Тази малка торта е бърз начин да си подарите сладко удоволствие – без угризения и с много вкус. Насладете ѝ се топла, с лъжичка екзотичен уют.