Банановият хляб е идеален за студените декемврийски сутрини, когато ви се хапва нещо сладко към кафето, или за уютна вечер в компанията на любими хора. В тази рецепта зрелите банани се преплитат с богатия вкус на шоколада, а резултатът е толкова добър, че едва ли ще устоите на втора порция. Приготвя се лесно, а докато се пече, цялата кухня се изпълва с аромат на домашен уют.


Необходими продукти:
4 банана
1 и 1/4 ч.ч. брашно „София Мел Класик“
50 г какао
1 ч.л. сода за хляб
125 г масло
1 ч.ч. кафява захар
2 яйца
1/4 ч.ч. бадемово мляко
100 г бял шоколад
100 г черен шоколад

Начин на приготвяне: 

Смесете сухите съставки: брашното „София Мел Класик“, какаото и содата за хляб, след което в тях намачкваме три от бананите, един по един.

Добавете яйцата, маслото и бадемовото мляко и разбъркайте леко, само докато се получи гладка смес без бучки. 

Прибавете половината шоколад, отново разбъркайте и преместете сместа в намазнена форма за печене. 

Поръсете с останалия шоколад и поставете отгоре четвъртия банан, разрязан по дължина. 

Печете на 180°C за около 40 минути.

Този бананов хляб е доказателство, че лесните за приготвяне рецепти често са и най-вкусните. Сервирайте го топъл, с малко масло или с кисело мляко и нека той стане част от вашите празнични ритуали. Защото декември заслужава такива моменти – сладки, искрени и незабравими.