Ако търсите рецепта, която да добавите към празничното си домашно меню и да направи декември още по-сладък, тези канелени рулца са точният избор. Те са част от моята празнична селекция за проекта 24 FEST Days и създават уютни моменти, в които ароматът на канела изпълва кухнята, а топлите рулца с крем се превръщат в истинска радост за сетивата. Те са перфектни за празнична закуска, следобеден десерт или просто за онези моменти, когато искате да подарите на близките си нещо приготвено с любов.
Необходими продукти:
За рулцата:
3 ч.ч. брашно „София Мел Класик“
3/4 ч.ч. прясно мляко
2 ч.л. суха мая
1/4 ч.ч. захар
1 яйце и 1 жълтък
60 г масло
1 ч.л. сол
За пълнежа:
2/3 ч.ч. кафява захар
3 ч.л. канела
60 г масло
1/4 ч.л. индийско орехче
1/4 ч.ч. сметана
щипка карамфил
За крема:
175 г крема сирене
3 с.л. масло
3/4 ч.ч. пудра захар
За поръсване:
счукани бисквити
филиран бадем
)
Начин на приготвяне:
Всички продукти трябва да бъдат на стайна температура, а маслото – меко. В купа изсипете първо течните съставки заедно с маята и разбъркайте. Прибавете маслото, след това и сухите съставки: брашното „София Мел Класик“, захарта и солта.
Омесете тесто и го оставете да втаса, докато утрои обема си - около 2-3 часа. След това го разточете, намажете с масло и поръсете с канела, кафява захар, индийско орехче и карамфил. Оставете един малък ръб ненамазан, за да може рулото да залепне добре при оформянето.
Оставете рулцата да втасат за втори път - около 1 час до 1 час и половина. Полейте ги със сметаната и ги изпечете на 170°C за приблизително 25 минути.
Докато се пекат, разбийте всички съставки за крема. Когато рулцата са готови, извадете ги от фурната, изчакайте около 5 минути и ги намажете още топли с крема, за да се разтопи и попие добре.
Поръсете с натрошени бисквити и филиран бадем.
Тези канелени рулца са повече от десерт – те са начин да създадете атмосфера, да съберете семейството около масата и да споделите нещо топло и вкусно, приготвено с много любов. Ароматът на канела, меката текстура и пухкавият крем правят всяка хапка незабравима. Пригответе ги за празнична закуска през декември или ги сервирайте с чаша топло мляко следобед – те винаги ще бъдат посрещнати с усмивки.
,fit(980:735))
,fit(980:735))
)
,fit(680:510))
,fit(680:510))
,fit(680:510))
,fit(680:510))