Красив ден. Ето как!

22 януари 2011 | 13:38
11646
2
2

Трябва да си създадем няколко навика и да имаме време за себе си. Трябва да избираме правилния момент за обезкосмяването, грижата за кожата и грима, за да може всичко да е наред.

Тялото ви е вашия храм и трябва да се грижите за него. Трябва да се съобразявате със сезона и времето, с което разполагате.

Когато се събудим, организма ни е напълно различен, отколкото когато си лягаме. Клетките ни имат определен ритъм в началото на деня и съвсем друг в края на деня. Нашите разкрасителни процедури трябва да са съобразени с нуждите на тялото ни.

Ето няколко стъпки към един прекрасен и позитивен ден.

Стъпка 1 - Сутрешният душ е ключът към хубавия ден. Точно преди да си изпиете сутрешното кафе, поглезете се с душ, нито прекалено топъл, нито прекалено студен. Душът стимулира кръвообръщението ни и така денят ни започва с усмивка на лице. Ако имате време, ходете на фитес сутринта, за да имате енергия за дългия работен ден.

               

Стъпка 2 - Овлажняването е точно след душа, когато кожата ни се нуждае от хидратиране, защото порите ни са отворени и така лосиона попива по-добре. Ако използвате анти целулитни кремове, слагайте ги, изчакайте 5минути и после сложете лосион за тяло.

Стъпка 3 - Скубането на веждите може да е проблем. Тази неприятна операция е по-приятна само след душ, когато порите ви са отворени и косъмчетата излизат по-безболезнено.

                

Стъпка 4 - Очите ви имат нужда от един час почивка след като сте се събудили, за да не са подпухнали. За да подобрите кръвообръщението в тази деликатна зона, студената вода не е достатъчна. Сложете си предварително охладена торбичка от чай или крем за околоочния контур с цитрусов екстракт.

Стъпка 5 - Фон дьо тена придава естествен вид и е добре да го сложите около 10 мин след душа и след крема за лице. Нанасяйте по малко и внимавайте цвета да е точно като този на кожата ви.

Стъпка 6 - Парфюмът е много важен детайл в дневните ви ритуали за красота. Никога не го слагайте по дрехите си. Сложете го преди да се облечете, само 2 впръсквания са достатъчни, не прекалявайте.

                 

Стъпка 7 - Нощният крем и този против бръчки или против акне трябва да се слагат около 9-10 вечерта, когато клетките ни приемат подобни "лечения". Така през нощтта кремовете ще действат, когато температурата на тялото ви се покачва с 1 до 2 градуса и порите позвляват на крема да подейства.

Още по темата

Коментари

2 Espn
  25 октомври 2011 | 11:02 отговор
 

This could not possilby have been more helpful!

 
1 Ивелина
  22 януари 2011 | 17:04 отговор
 

mn priqtna tema :)

 

Добави Коментар

Най-четени