шеф Севда Димитрова
Как всеки път да приготвим перфектно домашно песто от босилек?
Обожавам песто дженовезе и моята първа среща с него беше в Италия, разбира се. Бях на гости при приятелка, която ме заведе при баба си и тя в едно хаванче направи, първото за мен, песто. След това открих доста тайни за неговото приготвяне и днес ще ги споделя с вас.
Продуктите, които ще са ни нужни:
-чесън
-пекорино
-пресен босилек
-кедрови ядки
-зехтин
Стъпки:
1. Запичаме кедровите ядки.
*не използвайте ядки, които бързо променят цвета си, като орехите*
2. Запарваме босилека и го подсушаваме внимателно, върху чиста кърпа или кухненска хартия.
3. Настъргваме пекориното.
4. Смачкваме чесъна.
Използваме чопър, за да го приготвим, като добавяме пекориното последно.