шеф Севда Димитрова

шеф Севда Димитрова

Как всеки път да приготвим перфектно домашно песто от босилек?

Обожавам песто дженовезе и моята първа среща с него беше в Италия, разбира се. Бях на гости при приятелка, която ме заведе при баба си и тя в едно хаванче направи, първото за мен, песто. След това открих доста тайни за неговото приготвяне и днес ще ги споделя с вас.

Продуктите, които ще са ни нужни:

-чесън

-пекорино

-пресен босилек

-кедрови ядки

-зехтин

Стъпки:

1. Запичаме кедровите ядки.

*не използвайте ядки, които бързо променят цвета си, като орехите*

2.  Запарваме босилека и го подсушаваме внимателно, върху чиста кърпа или кухненска хартия.

3. Настъргваме пекориното.

4. Смачкваме чесъна.

Използваме чопър, за да го приготвим, като добавяме пекориното последно.