шеф Севда Димитрова

шеф Севда Димитрова

Как да направим лесно маслено тесто?

Обожавам да правя маслени теста, независимо дали те са солени, сладки, за кишове, тарталети…

Най-важното за масленото тесто е, всички продукти да бъдат директно извадени от хладилника и да работим бързо. Ако искате плота ви да остане чист, а и ръцете ви, то най-лесно е да използвате такава кухненска машина.

Първо слагаме масло, заедно с пудра захар и разбиваме на крем.

После добавяме брашното и продължаваме да миксираме на ниска степен.

Нужни са ви само 4 съставки и няколко минутки време, за да направите перфектно

маслено тесто.

Последната стъпка е да го завием в стреч фолио и да го пратим в хладилника за няколко часа.