шеф Севда Димитрова
На пазар с шеф Севда
Днес пазарувам в Балев Био Маркет, защото има голямо разнообразие от качествените продукти за моите ястия .
Взимам страхотните био пресни фурми Меджул - този сорт се бере на ръка и се смята, че е най-трудоемък за отглеждане, защото различните плодчета узряват напълно по различно време. Познават се по плътния махагоново-кафяв цвят и отчетливите, лъщящи гънки по повърхността. Това е моментът, в който хранителната им стойност е най-висока. Меджул се счита за най-благородния от всички сортове, защото дава най-едрите и сочни плодове, с най-осезаемия карамелен аромат.
Ще взема и басмати ориз, като залагам на доказан бранд като DAVERT. Ето един съвет от мен – трябва да знаете, че дългозърнестия ориз, като басмати, задължително трябва да се кисне в студена вода, както правим, когато варим, нахут, леща или боб.
Ще купя и мляко от ядки, както и соев натурален йогурт.
Събудих ли интереса ви? В следващото видео ще готвя къри – леща, която вярвам, че ще ви хареса.