шеф Севда Димитрова

шеф Севда Димитрова

Как да придадем допълнителен вкус на нашите ястия с фурми

Винаги избирам качествени пресни фурми, защото са със силен вкус, висока хранителна стойност и могат да заместят захарта. Можете да ги използвате практически безкрайно, от ястия и сладкиши, до салати.

Как да повишим вкусът им? Можем да ги мариноваме допълнително в чай, сок, ядково мляко, дори и алкохол. Аз днес ще използвам оризова напитка Isola Bio с лешници, защото е без добавена захар, с ниско съдържание на наситени мазнини и сол, и богата на ненаситени мазнини.

Поставям течността в подходящ съд, като добавям и подправки, вие сложете вашите любими. Изберете ароматен алкохол, като го фламбирате и след това го добавете към оризовата напитка.

Излейте готовата течност върху фурмите и ги оставете поне за една нощ, за да се мариноват хубаво.

Маринованите фурми можете да довършите по разнообразни начини, дори и да ги затворите в буркан и те да се превърнат в акцент на Коледа за Вас и любимия ви човек. 

Аз ще ги довърша с мус от козе сирене. Опитайте и вие.