шеф Никола Симеонов
Как лесно да обелим меки плодове и зеленчуци
Днес ще ви покажа перфектната техника за бланширане на зеленчуци и как много лесно можете да си обелите меки плодове и зеленчуци вкъщи.
Водата не трябва да спира да ври през цялото време затова ще използвам power boost функцията. Доматите ни са на една седмица, но благодарение на vita fresh функцията, все още са свежи.
Сложете сол във водата с лед, защото солта намаля температурата на замръзване на водата и по този начин ще имате вода за охлаждане с отрицателна температура.
Това е важно, защото ще сложим доматите във врялата вода и трябва след това много бързо да спрем готвенето.
Слагаме домата във водата само за няколко секунди, за да се свари само един тънък слой под кожата на домата и да можем да го обелим. Сами ще се уверите, че доматът се е обелил почти сам. А тази техника може да използвате както за зеленчуци, така и за плодове.
Това е и перфектната техника за бланширане на зеленчуци, за да останат хрупкави, веднага след като ги извадим от врящата вода, ги слагаме в ледената.