Лятно изкушение: Гаспачо с диня

05 септември 2012 | 11:04
5462
0
0

През летните горещини всички обичаме да се разхлаждаме със студени супи, какъвто е тараторът, но веднага след него идва ред на гаспачото.

Насладете се на една разкошна испанска лятна супа с диня!

Необходимите продукти, които ви трябват са:


500 г. диня

1 кг. домати (почистени от семки)

400 г. краставици

30 мл. винен оцет

2. с.л. зехтин

1 люта чушка

Ситно нарязан кориандър

1 глава кромид лук

200 гр. сирене

Сол

Черен пипер (смлян)

Начин на приготвяне:

За да приготвите тази супа трябва да нарежете по-голямата част от динята, да почистите от нея семките, като оставите настрани от нея една чаша диня, нарязана на малки кубчета (които ще бъдат използвани по-късно).

След това сложете голямата част от динята в блендер и добавете краставицата, доматите и лютата чушка и пасирайте сместа.

После добавете лукът и кориандърът. Отново разбийте.

Изсипете в подходящ съд – купа или малка тенджерка, след което добавете нарязаните парчета диня, които по-рано оставихте настрана. Прибавете оцетът и зехтинът. Посолете и подправете със смлян черен пипер. Покрийте и изстудете за два часа.

Студената супа се разпределя по чинии и отгоре се гарнира с настъргано/натрошено сирене.

Още по темата

Коментари

Добави Коментар