Обичаме супичките, особено когато не можем да се отървем от нахалните ниски температури.

Купичка топла домашно приготвена супа е винаги добре дошла през хладните есенни дни.

Доматената супа става изключително лесно и бързо – идеална за тези от вас, които не ги бива в приготвянето на много сложни ястия. Съдържа много малко количество мазнини и е толкова вкусна, че направо да си оближеш пръстите.

Сигурно се досещате за нейната отрицателна страна – за съжаление... свършва доста бързо!



Ето и нужните продукти за доматената супа (за 4 порции):

2 кг. пресни домати
Сол и черен пипер на вкус
1 глава лук (малка), нарязана на големи кубчета
5 скилидки чесън, смачкани
30-40 г. краве масло
1,5 л. вода

Начин на приготвяне:

Нагрейте маслото в тиган на котлона и запържете лука и чесъна. Разбърквайте от време на време.



После нарежете на дребни парченца доматите, а за да стане още по-лесно и бързо ги пасирайте в блендер. Пасирайте до гладка еднородна смес. Съвет: Ако предпочитате вашата доматена супа да стане съвсем гладка, то обелете и доматите от ципите.

Добавете водата, солта и оставете да поври 15-20 минути. Поръсете черния пипер
Съвет: може вместо вода да ползвате прясно мляко или зеленчуков бульон.

Разсипете в чинии и сложете подправките, които сте избрали. За украса, а и за овкусяване на доматената супа може да ползвате стръкче магданоз или пък няколко листенца босилек за повече аромат.

И така, вашата доматена супа е готова!