Автор
Ива Петрова

Само с един поглед: Как всяка жена може да контролира мъжете с очите си

Жена, която притежава вътрешна цялост и тайни, за които никой не знае, изглежда уверена, леко загадъчна и хитра. Няма как да не привлича мъжете.

В една връзка мнението на такава жена се чува, тя е уважавана и оценявана. Тя може да каже какво не ѝ харесва направо в лицето. А когато си хареса нещо, в очите ѝ започват да прехвърчат искри. И мъжът иска все повече и повече да угажда на такава жена. Защото за нея е интересно да се живее, интересно е със самата нея. Настроението ѝ може да се променя, но тя не се страхува да го покаже, както и характера си. Тя е жива, истинска, но в същото време има здрави граници и не разкрива всичките си карти.
Женският поглед е отражение на женската душа, на състоянието ѝ.



Ето защо, когато една жена е заседнала в миналото или периодично „бяга“ в него, мисли и чувства в миналото, изпитва негодувание от неприятно преживяване, погледът ѝ е или опустошен, изгубен, или бягащ. Този вид жени най-често са пренебрегвани от мъжете в тълпата.

За жената от този тип е трудно да си намери достоен мъж или да установи сериозни връзки. Тя сякаш не съществува сама по себе си. Ако такава жена има партньор, то той често е много егоистичен и нарцистичен. За такава жена е трудно да достигне до големи възможности, приятните изненади се случват изключително рядко. Жена с такъв външен вид е много зависима от мнението и одобрението на другите.



Тя сякаш винаги живее живот, който не е нейният, осъзнавайки, че нейният истински е някъде близо, но все още е недостъпен. И няма да е достъпен, докато не промени вътрешното си състояние. Като гледа как е навън, приема го, но осъзнава колко много това краде от собственото ѝ щастие.

В това състояние няма сравнения, няма минало, няма негодувание. В такова състояние има приятна равномерност или задоволство в момента и интерес и очакване на бъдещето, доверие и чувство за сигурност. А когато към това състояние се добави и умението да си мълчи, когато трябва, се ражда онзи много женствен вид, за който стана дума в началото.

Очите наистина са огледалото на душата. Погледът е огледало на състоянието и или е магнит, или е отблъскване, или е тайнственост.

Четете още: Никога не си го причинявайте: 6 причини да бягате от тези мъже