Автор
Кристина Кирова

Ето защо мъжете гледат тези сериали: Топ 10 най-горещи турски актриси

Турските сериали са актуални в родния ефир от няколко години насам. И определено се радват на широка аудитория, а днес разбираме защо дори и мъжете ги предпочитат. Тези 10 звездни дами покориха света с красотата и таланта си:

Елчин Сангу

View post on Instagram
 

Елчин попада в киното и на малкия екран по абсолютна случайност. Дебютира в популярния сериал "Безценно време" и въпреки че в онзи момент все още няма богат опит пред камера, тя успява да влезе успешно в ролята на отрицателен герой и дори печели любовта на публиката. Първата ѝ главна роля е във филма от 2015 г. "Любов под наем" и това е лентата, която ѝ носи световна популярност.

Йозге Гюрел

View post on Instagram
 

Йозге е известна като една от най-красивите и талантливи актриси в Турция. Има богат опит зад гърба си във филмите, но най-голяма слава ѝ носи сериалът "Сезонът на черешите". През 2015 г. тя среща любовта на снимачната площадка на хитовата поредица и се омъжва за своя колега Серкан Чайоулу.

Айча Айшин Туран

View post on Instagram
 

Айча става известна с ролите си в "Мерием" и "Защитникът". Друг звезден проект, в който тя грее в цели 125 епизода е "Черното цвете".

Ебру Шахин

View post on Instagram
 

Мнозина познивата Ебру от сериала "Вятърничав", в който тя играе главна роля. Но преди да изгрее в сериали и филми, започва кариерата си с участия в различни реклами. В момента се снима в историческия сериал "Легенда". Любопитното е, че Ебру е завършила Истанбулската спортна академия и известно време е работила като треньор и коментатор

Озге Торер

View post on Instagram
 

Късметът на Озге сработва, когато успява да впечатли с актьорския си талант известния режисьор Мехмет Боздаг и благодарение на това получава първата си роля във "Фондацията: Осман". За момента това е единственото ѝ участие, но Торер е една от обещаващите турски актриси в киното.

Фахрие Евджен

View post on Instagram
 

Наричат я още "Турската Моника Белучи". Добива световна популярност с участието си в сериала "Чучулигата" през 2013-та година. Фахрие стана известна и с това, че покори сърцето на един от най-харесваните турски актьори Бурак Йозчивит. През юно 2017 г. двамата се сгодиха в историческо имение с приказна гледка към Босфора.

Ханде Ерчел

View post on Instagram
 

Ханде изгря с участието си в сериала "Любовта не разбира от думи", излъчен през 2016-2017 г. С ролята си в хитовия комедиен сериал "Почукай на вратата ми" се превръща в истинска звезда, а през 2022-ра година получава приза за най-добра турска актриса. И макар да е постигнала мечтаната си популярност, Ханде мечтае за по-драматични роли.

Мерием Узерли

View post on Instagram
 

Дори и да не сте почитатели на турските сериали, със сигурност познавате приказното лице на Мерием. Тя стана световноизвестна с ролята си на любимата съпруга на султан Сюлейман - Хюрем. За това си превъплъщение е получила цял куп награди и отличия. След появата ѝ на екрана, необичайната ѝ красота се превърнем в еталон. Днес тя прдължава да се снима във филми и сериали и междувременно развива собствен бизнес с козметичната си линия.

Неслихан Атагюл

View post on Instagram
 

Неслихан е много уважавана в актьорската гилдия в Турция. И за разлика от други красавици не попада пред камерата случайно. Първият ѝ успех е участието ѝ в сериала "Черна любов", а публиката се влюбва моментално в нея не само заради майсторството, което показва като актриса, но и заради нестандартната ѝ красота. Неслучайно освен като актриса, Неслихан работи успешно и като модел.

Бирдже Акалай

View post on Instagram
 

Акалай е известна не само в родната си Турция, но и в цял свят. Хитовата ѝ роля е на Хава Карагул в сериала "Небесна любов". Следващият нашумял проект с нейно участие е "Черно-бяла любов", за който получи похвалите на критиците. В момента Бирдже все още се снима във филми и телевизионни предавания в родната си страна като "Полетът на птицата" и "Вавилон".

Четете още: Зад кулисите на Оскарите: Кой целува Лейди Гага и какво се случи с деколтето на Ева Лонгория