Преди време единственият вариант да подремнете на летището беше да полегнете в кафенето или ресторанта преди полет.

Днес на летищата се предлагат всевъзможни начини за почивка точно преди полет. На тях е посветен и днешния ни материал.

GoSleep – кресло-хотел в Абу-Даби

Четете още: Необичайните хотели-капсули

В началото на май 2013 г. на летището в Абу Даби се появи креслата GoSleep, всяко от което можем да възприемем като индивидуален хотел. В подобно кресло можете да подремнете, да гледате телевизия, да сърфирате в Интернет и да се скриете за малко от външния свят.

Sleepbox – лична стая на летището в Шереметиево

Четете още: Перу – Страната на инките

Sleepbox е индивидуална стая, създадена от дизайнерското студио Arch Group специално за летища. Първата подобна конструкция се намира именно на летището в Шереметиево, Русия.

Хотел Yotel на летиште Хитроу

Четете още: Висящото езеро Сорвагсватн

На всички лондонски летища, включително и на Хитроу, се появиха хотели с име Yotel, които представляват коридор с множество малки стаи, които могат да приютят изморени пътешественици. Във всяка от тях има телевизор, Wi-Fi, тоалетна и душ.

Napcabs – минихотели на летището в Мюнхен

Четете още: Най-добрите ресторанти в света

Малки хотелчета се появиха и на Терминал 2 на аерогарата в Мюнхен. В тях също има легло, телевизор, достъп до Интернет, но и бюро. Те са предназначени по-скоро за хора, които докато чакат полета си, имат нужда да поработят на спокойствие.

Snooze At My Space – място за спане на летището в Делхи

Четете още: Скритите бижута на Париж

На международното летище "Индира Ганди" в Делхи се появиха минихотели под името Snooze At My Space, в които човек може да поспи и поработи за няколко часа. Освен това в тези необичайни стаички има климатици и хладилници, а това е от изключителна важност за горещия климат в Индия.

Minute Suites – най-уютният минихотел

Четете още: Най-скъпите хотелски апартаменти в света (I част)

Хотел Minute Suites се намира на летището в американския град Атланта. Той е известен като най-уютният подобен хотел в целия свят. Освен, че стаите са по-големи, в тях вместо легла има страхотни дивани. В хотела има и картини по стените, бюро и дори рецепционист!

SnoozeCube – отдих сред природата на летището в Дубай

Четете още: Симпатична хрумка: Toy Travelling – пътешествия за играчки

На аерогарата в Дубай пък ви очаква SnoozeCube. По стените на стаите в него са изрисувани различни гори, а на тавана - безкрайното небе. Освен това преживяването в този минихотел е съпроводено и от различни звуци, които директно ще ви пренесат в природата.