Да си на 30 и отгоре и да си сама не е като да си на 20 в същата ситуация.

Психолозите смятат, че тази възраст е идеална за установяване на трайна връзка – предполага се, че тогава една жена има достатъчно опит, финансова независимост и самочувствие да открие мъжа с главно „М”.

Обаче дори да изглеждаш прекрасно, конкуренцията е жестока, а и правилата на играта, наречена „Нова връзка” се променят с времето.

Няколко специални насоки в това отношение могат да ти помогнат да избереш най-подходящия партньор за себе си, без да допускаш повече грешки. Ето и какво имаме предвид:

Интелигентен сексапил

Голямо деколте и къса пола сами по себе си са страхотен начин да покажеш достойнствата на тялото си, но не и в комбинация. А мини рокля с огромно деколте може да бъде прекалено смела.

Сега е моментът да покажеш не само собствен стил, но и женствен усет към дрехите си, комбинирайки нещо предизвикателно с нещо по-умерено.

Няма нужда да изневеряваш на себе си с монашески сет, просто си поиграй с мъжкото подсъзнание като не разкриваш всичките си козове още на първата среща.

Бъди независима

Жените трудно прикриват емоциите си, но е добре да владееш най-разрушителните от тях.

Не превръщай усещането за самота в отчаяно търсене на партньор и сигурност – в това отношение мъжете имат остри радари и бързат да се спасят. Всъщност си е доста плашещо да бъдеш обсебваща.

Обитавай своето днес и демонстрирай интересното си ежедневие, как обичаш да се забавляваш и какви са интересите ти, с друг думи не приемай, че всяка среща неминуемо води до обвързване.

ЖБР

Или Женско бюро за разследвания: наблюдавай езика на тялото му, обикновено той не лъже.

Освен това се поинтересувай от миналото му, но без да влизаш в ролята на лошото ченге. И остави темата за бившите гаджета за по-нататък.

Не бързай

Тъй като се предполага, че издирваш мъж, с когото да прекараш живота си, не се отказвай от изискванията си. Постарай се да го опознаеш добре, преди да правиш решителни стъпки.

Е, разбира се, това не означава, че трябва да търсиш приказен принц, просто бъди реалистка.

Специалистите препоръчват повече срещи, и то с различни мъже, за да имаш актуална база с данни за сравнение.

Внимавай с компромисите

Независимо колко време си била сама и колко силно те привлича един мъж в чисто физически аспект, не се примирявай с черти в характера му, които не ти допадат.

В тази възраст той едва ли ще се промени, така че по-добре кажи „Следващият, моля”, ако нещо в него не ти харесва.