Днес ще ви покажем как са приготвите чеснови крутони.
Те биха могли да се превърнат в страхотно мезе за бира или пък в прекрасна добавка към вашата крем супа.
Бихте могли да ги направите и от друг хляб по ваш вкус.
Време за приготвяне: 20 минути
Необходими продукти:
1 чабата (около 400 гр.)
70 гр размекнато масло
3 скилидки чесън
шепа магданоз
1 супена лъжица пармезан
Сол на вкус
Разрежете чабатата на 4 части.
Нарежете магданоза и чесъна на ситно и ги смесете с маслото. Посолете и разбъркайте отново.
Намажете разрязаната чабата с получената смес.
Поставете хляба върху решетката на фурната и го поръсете с пармезана. Печете на грил докато сиренето се разтопи и хлябът стане хрупкав, около 5 минути.
Оставете изпечения хляб да престои около минута, след което можете да го нарежете и да го сервирате.