Днес ще ви покажем как са приготвите чеснови крутони.

Те биха могли да се превърнат в страхотно мезе за бира или пък в прекрасна добавка към вашата крем супа.

Бихте могли да ги направите и от друг хляб по ваш вкус.

Време за приготвяне: 20 минути

Необходими продукти:

1 чабата (около 400 гр.)
70 гр размекнато масло
3 скилидки чесън
шепа магданоз
1 супена лъжица пармезан
Сол на вкус

Разрежете чабатата на 4 части.



Нарежете магданоза и чесъна на ситно и ги смесете с маслото. Посолете и разбъркайте отново.

Намажете разрязаната чабата с получената смес.



Поставете хляба върху решетката на фурната и го поръсете с пармезана. Печете на грил докато сиренето се разтопи и хлябът стане хрупкав, около 5 минути.

Оставете изпечения хляб да престои около минута, след което можете да го нарежете и да го сервирате.