Автор
Теодор Муховски

Как да поставите правилно чинии и чаши в съдомиялната? Много хора правят грешки

Съдомиялните машини са доста популярни и са ефикасно приложение в много домове. Тиктокърка реши да покаже на интернет потребителите, че повечето от тях неправилно подреждат чиниите и чашите в нея. Жената посочи лесен начин да се отървем от досаден проблем.



Как да поставите правилно чиниите в съдомиялна?

Съдомиялните машини се намират в много домове. С тях миенето е много по-лесно и спестява време. Те се радват на голям интерес и все повече хора оценяват полезното им действие. На пръв поглед изглежда, че подреждането на съдове в тях не е трудна задача. На първо място, трябва да имате предвид, че претоварването на съдомиялната машина и неспазването на разстоянието между съдовете може да доведе до тяхното недобро измиване.

Тиктокърка реши да привлече вниманието на интернет потребителите към още един детайл. Профилът ѝ е следван от над 380 хиляди души, с които тя споделя своите трикове и съвети за почистване на дома. Тя разкри какво да правим, за да не се натрупва вода в съдовете.


Как правилно да подредите чашите в съдомиялната

Вероятно много хора са забелязали, че след като са отворили съдомиялната машина, водата се е събрала в чашите обърнати с главата надолу. Въпреки това, този неприятен проблем може да бъде предотвратен по лесен начин.

Тиктокърката в свое видео посочи, че важна роля играе начинът, по който се подреждат чашите в съдомиялната. Обикновено във всяко устройство, както в долната, така и в горната кошница има т. нар гребени, които осигуряват стабилност на съдовете. На видеото тя обясни, че когато чашите стоят прави, те събират вода по време на миене, а разположението им не позволява да се стича по разрезите на съда.

Жената посочи, че по-доброто решение е да поставите чашите под лек ъгъл и да ги облегнете отстрани на кошницата на съдомиялната. Благодарение на това решение изчезва проблемът със събирането на вода, което винаги е досадно.



Използвайки този трик, можете да спестите време, което преди е трябвало да изразходвате за старателно избърсване на мокрите съдове.

От коментарите под видеото се вижда, че много хора не са знаели за този метод преди и че са поставяли неправилно съдовете в съдомиялната. Други не бяха изненадани и заявиха, че използват този патент от години.

Четете още: Тест с пръст, чрез който може да разпознаете лошо и старо месо