Автор
Елена Ангелова

Спящият пророк на Америка: Лъжите съсипват здравето ви

Наричат Едгар Кейси Спящият пророк на Америка, тъй като е изпадал в транс, по време на който е изглеждал като заспал. Тогава са му задавали различни въпроси – най-вече на страдащи от различни болести, които търсят спасение, а той отговарял и давал напътствия за лечение. Едгар Кейси е мистик, ясновидец и медиум. Признат е и като лечител.

Веднъж в живота му се случва невероятно събитие. Кейси се отнася към съда заради незаконност в договора си с партньори. Но първоначално съдията предоставил на ясновидеца писмено становище, че договорът е законен и отправил предложение за изкупуването му от съдружниците му срещу конкретна сума.

"Спасителят ще се появи по време на Третата световна война": древно индуско пророчество, от което ви побиват тръпки
НОВИНИ
Автор Теодор Муховски

"Спасителят ще се появи по време на Третата световна война": древно индуско пророчество, от което ви побиват тръпки

Автор Теодор Муховски

Измамата - причина за разболяване

По-късно същият съдия постановява, че въпросният договор наистина е незаконосъобразен. Едгар Кейси споделя спомените си от този епизод в живота му. Ето какво каза той в отговор на наглата лъжа на съдията: „Някаква сила в мен ме накара да стана и да попитам съдията дали мога да говоря, без да бъда обвинен в неуважение към съда. Той каза, че мога да говоря. И отново нещо вътре в мен ме накара да кажа следните думи:

"Заради лъжливата преценка, която направихте, червеите, които живеят в тялото ви, ще ви изядат до смърт!" От този ден не минали и две години. И предсказанието се сбъднало. Две години съдията живеел изтерзан от невиждани мъки. Можете, разбира се, да кажете, че това е просто съвпадение. Но е възможно всичко да се е случило, защото „реферът“ си е играл с огъня." Случаят е наистина невероятен. Как да обясним факта, че измамата е станала причина за ужасната болест на съдията?

Учените предлагат оригинална хипотеза

Измамата наистина може да бъде причина за заболяване от соматичен произход. Например психолозите J. Pennbaker и K. Chew от САЩ са работили върху предположението, че измамник, който крие фактите, има допълнителен разход на жизнена енергия.

По време на специален експеримент доброволците били помолени да изберат конкретна дума от пет. След това са помолени да отговорят на въпроса дали са избрали дума, която винаги дава отрицателен отговор. Няма значение дали ръководителят на експеримента е познал избраната дума, или не.

Резултатите сочат, че когато участник в експеримента дава умишлено фалшив отговор, броят на движенията на изражението на лицето и очите намалява няколко пъти. Успоредно с това намалява електрическото съпротивление на кожата. Това действа като сигнал за активиране на автономната нервна система.

Организаторите на експеримента правят предположението, че спирането на естествените изражения на лицето по време на измамата предполага допълнителни усилия, реализирани във вегетативното активиране. И че ако такова активиране продължи за значителен период от време, то може да действа като фактор за началото и развитието на соматично заболяване.

Науките енергийна философия и психология казват, че енергиите на нашите мисли, желания, стремежи работят във финия енергиен свят. Условно могат да се разделят на 2 вида: съзидателни и разрушителни енергии. Първите благоприятстват растежа, усъвършенстването, създаването.

Как се проявява това в живота?

Творческите енергии спомагат за подобряване на здравето, подобряване на функционирането на вътрешните органи и системи. Разрушителните енергии провокират болки, неразположения и тежки състояния.
Такива черти на характера като правдивост, искреност, честност съответстват на човешката природа и имат връзка с творческите енергии, т.е. те са благоприятни за укрепване на здравето.

Хитростта, измамата, лицемерието, коварството, двуличието са черти на така наречената низша природа. Когато те влязат в действие, във взаимоотношенията има натрупване на разрушителни енергии, водещи до физическо страдание: болка, болест, нараняване, инциденти.

Така, от гледна точка на енергийния мироглед, ясно се обяснява защо лъжата е зло, което вреди преди всичко на нейния носител.

Източник: econet