Автор
Теодор Муховски

Как да изчистим дома си и себе си от негативната енергия - шамански съвети

Въпреки факта, че редовно извършваме обикновено почистване на дома, понякога това не е достатъчно. Нашият дом живее и диша заедно с нас, попивайки емоционалното състояние на обитателите. Тъмната енергия може да се натрупва незабележимо, но да оказва силно негативно влияние върху здравето и взаимоотношенията на домакините, както и върху всички сфери на живота им. 

Понякога положителните промени трудно навлизат в живота ни, ако в него няма място за тях. За да се отвори място за нови възможности, човек трябва редовно да "почиства енергийно" пространството, както и да пречиства себе си. Най-добре е това да се прави в дните на новолуние и пълнолуние, както и след приемане на голям брой гости. 

Какво да използваме, за да изчистим негативната енергия в къщата? Как да пречистите себе си? 

За да почистите пространството и собствената си аура, се препоръчва да използвате силата на елементите огън, вода, земя и въздух. 

Започвайки да почиствате къщата, първо трябва добре да проветрите помещението. След това се отървете от ненужните вещи - подарете или занесете за рециклиране дрехи и други предмети, които не използвате. 

След това измийте подовете и прозорците с вода и сол. 

Почистване чрез огън 

Добре ще е да почистите пространството и с огън. Най-добрият вариант за ритуала - громнични свещи, създадени на славянския празник Громница и притежаващи специални свойства за почистване на къщата и пространството. Можете да използвате свещи с пелин или артеш. В краен случай си заслужава да почистите с помощта на обикновени неоцветени свещи, изработени от восък. 

Когато запалите свещ, кажете следните думи: "Дух на огъня, помогни ми да почистя къщата си от негативна енергия без вреда! Бъди мой помощник и съюзник!" 

По-нататък в стаята трябва да прекарате огъня обратно на часовниковата стрелка, като в същото време трябва да придвижите запалената свещ отгоре надолу в посока от тавана към пода, като задължително обърнете внимание на ъглите. Ако свещта пуши, трябва да изчакате малко и след това да продължите ритуала за пречистване. 

Кадилници 

След този етап е необходимо да опушите пространството с пелин, бял салвия, мащерка или други подходящи билки - можете да използвате будистки тамян на основата на артиш - в превод от монголски "лекарство срещу страх". Същевременно не забравяйте, че за да прочистите къщата, първо трябва да прекарате огъня и дима по посока, обратна на часовниковата стрелка, а след това да тръгнете по посока на часовниковата стрелка, за да се заредите с положителна енергия. 

Пречистване на себе си 

След като сте подредили дома си, погрижете се за себе си. Вземете си вана със сол - всяка сол, която харесвате и имате в дома си, е подходяща. Можете също така да добавите и екстракт от бор - вземането на такава лечебна вана помага за облекчаване на умората и отпускане. 

Можете да експериментирате малко и да добавите любимите си билки, ароматни масла и екстракт от лавандула, който има успокояващо действие. 

Когато се къпете, за да отмиете негативните емоции, кажете 3 пъти: "Вода, отнеси това, което си взела!".

Ясновидка назова 5 неща, които привличат луд късмет и любов у дома
ДОМАШНИ ТАЙНИ
Автор Теодор Муховски

Ясновидка назова 5 неща, които привличат луд късмет и любов у дома

Автор Теодор Муховски