Автор
Кристина Кирова

Валерия от "Ергенът": Вегетарианка съм, но преяждам

Валерия, която нашумя с победата си във втори сезон на "Ергенът", прави всичко възможно да не бъде засенчена и забравена и прибегна до добре изпитания от родните звезди метод - започна разговори с последователите си в мрежата. 

Не е тайна, че моделката отнесе доста шеги не само заради прекомерната си любов към животните, каквато обаче според другите участнички от сезона не притежава към хората, но и заради факта, че е заклет веган. Което е следващото стъпало след вегетарианството. И изборът ѝ за режим отново е продикутван от любовта ѝ към животните. 

View post on Instagram
 

Валерия не докосва продукти от животински произход и заради това буди впечатление, че през повечето време е гладна. Но тя реши да развенчае този мит с дълго обръщение в Инстаграм:

"Даже преяждам на моменти. За жалост доста хора смятат, че веганите гладуват или се хранят само със салати. Действителността обаче е доста по-различна. Веган менюто е супер разнообразно и комбинира различни неща, за да си набавим необходимите вещества. Малко хора са наясно също, че трябва да се храним правилно и пълноценно, за да храним клетките си, а не просто да пълним стомаха си. Пълен стомах се смята за "наядох се". Не, тогава просто ти става тежко и нямаш енергия за нищо. Когато клетката е нахранена, организмът ни функционира по доста по-различен начин", написа тя на фона на свежа салата. 

View post on Instagram
 

Валерия признава, че е хапвала един единствен път месо в живота си, при това като малка и това било няколко парчета шницел. Евгени също е вегетарианец, което е била една от основните причини за първоначалните му симпатии към Валерия.