Автор
Веселина Петрова

Няколко ценни съвета, за да се радвате на късмет и щастие

Кухнята е сърцето на дома. Тук се събираме с близките си, храним се, забавляваме се. Едно време кухнята, мястото, където е било огнището, е събирала цялото домочадие. Ето какво трябва да направите, за да заредите тази специална част от дома с положителна енергия.

Не започвайте да готвите, ако не сте в настроение 
Храната, която приготвяте, поема вашата енергия, настроение, емоции. Ако искате да е здравословна и полезна, не гответе, когато сте в кофти настроение. Храната, приготвена с любов, носи щастие и късмет на близките. 

Когато ножът падне на пода...
Ако ножът падне на пода, задължително го ударете леко три пъти по масата. За да не се сблъскате с неприятности, а в дома ви да започнат кавги и скандали. 

Винаги почиствайте след като сте хапнали
Масата трябва да е почистена и подредена. Ако не ви се мият чинии, просто ги оставете в мивката. Казват, че трохите по масата привличат финансови неприятности и проблеми. 

Оставете левче под покривката
Сложете банкнота или монета под покривката на масата. В миналото хората са правили така, за да може в къщата им винаги да има пари за хляб. И не само. 

Напазаруваното сложете на плота, не на земята
Не оставяйте торбите с покупки на пода. Това не е добра поличба. Биоенергитиците препоръчват веднага след пазар да подредите покупките, за да не се насити храната с отрицателна енергия.

Изхвърлете счупените съдове
Те носят неприятности и нещастия. Дори най-леката драскотина по чашата е лоша от енергийна гледна точка. Купете си нова.

Печката трябва да е чиста
Тя е символ на огнището, тя е сърцето на дома, затова експертите препоръчват да я почиствате често и да я поддържате в добро състояние. Мръсната печка ще ви донесе конфликти. 

Плитката чесън гони злите сили
Всички знаят, че чесънът е отличен амулет срещу зли духове. Закачете си някъде няколко чесънцета, но не яжте от тях. 

Кактусът на прозореца обира негативната енергия 
Ако гледката навън не ви радва, сложете кактус на прозореца. Той абсорбира отрицателната енергия, която идва отвън. Освен кактус, на перваза може да сложите бръшлян, мента или алое. 

Проветрявайте често
Проветрявайте помещението. така ще почиствате помещението от отрицателни вибрации. 

Не канете хора, които не харесвате в кухнята
Това ще има негативен ефект върху късмета и енергията на дома ви като цяло. Не позволявайте на онези, които не харесвате, да влязат в това свещено място.

Нека бъде светлина
Светли стени, по-тъмен под, леки завеси. Сложете повече лампи. Кухнята трябва да бъде светла и приветлива.