Автор
Евелин Попадийна

Изгорете мазнините на корема: 4 зеленчука, които ще ви помогнат

Отново сме на темата за перфектното тяло. Често да ви кажа като чуя диета и фитнес се ужасявам, не знам за вас. Спазването на определен хранителен режим е натоварващо за психиката, а моренето в залата не е за всеки. Затова днес ви представям зеленчуците, които могат да изваят фигурата ви за нула време. 

Всички знаем, че зеленчуците са най-важната част от здравословното и балансирано хранене. Те са богати на витамини и минерали, особено кръстоцветните. А щом стане дума за загуба на тегло, определено заемат челното място в класацията за най-полезни продукти.

Брюкселско зеле
Сигурна съм, че не ви е любимо, но нека не се лъжем – супер полезно е. Тези малки зеленчуци имат високо съдържание на протеин. Протеиновата диета стимулира метаболизма, намалява апетита и влия на хормоните, които регулират теглото. Също така брюкселското зеле е богато на фибри, които засищат, без да издуват. Звучи супер, нали?

Зеле
То е богато на антиоксиданти и витамини, което прави консумацията му много полезна здравето ни. Има великолепен ефект върху изгарянето на калории. 

Броколи
Броколите имат високо съдържание на витамин C. Точно тези храни спомагат изгарянето на до 30% повече мазнини по време на тренировка. Те са нискокалоричен зеленчук, който съдържа много фибри, които ни засищат за по-дълго време.  

Карфиол
Холинът спомага за повишаване на метаболизма и определено се съдържа в карфиола. Този зеленчук съдържа около 92% вода, а всички знаем, че консумирането на нискокалорични храни с високо съдържание на вода е чудесен начин за загуба на тегло.

Доматената диета на японците: Как да свалите 10 кг за една седмица
ПО ЖЕНСКИ
Автор Евелин Попадийна

Доматената диета на японците: Как да свалите 10 кг за една седмица

Автор Евелин Попадийна