Искате да си приготвите морски обяд или вечеря? Обаче да е нещо наистина вкусно, интересно и да има пикантна нотка - ето това е вашата рецепта:
Време за подготовка: 10 минути
Време за готвене: 5 минути
Порции: 4
Продукти за салцата:
1 авокадо
1 манго
300 г крем сирене Philadelphia Herbs
½ глава червен лук
1 червено чили, нарязано на колелца
2 с.л. зехтин
сок от ½ лайм
сол на вкусЗа скаридите:
500 г почистени скариди
1 червено чили, нарязани на тънки колелца
2 скилидки чесън, нарязан на тънки филийки
2 с.л. зехтин
сок от ½ лайм
30 г масло
сол и черен пипер на вкус
кориандър за сервиране
Начин на приготвяне:
В кухненски робот сложете едро нарязания лук и чилито и смелете. Прибавете нарязаните на кубчета манго и авокадо, крем сиренето, сол и сока от лайм и смелете го гладка паста.
Прехвърлете в купа и оставете настрана.
Загрейте зехтина в широк тиган. Сложете чесъна, чилито и скаридите и гответе 1-2 минути. Посолете, полейте със сока от лайм и и маслото. Разбъркайте, гответе още около минута и свалете съда от котлона.
Разпределете крема в купички и подредете скаридите по ръба на купичката. Добавете резен лайм и поръсете с листа кориандър.