Автор
Теодор Муховски

За да нямате проблеми: Какво да направите, ако огледалото е счупено

Жената се поглежда в огледалото поне десет пъти на ден. А ако то се счупи, това си е направо трагедия.

Освен, че не е евтино, счупеното огледало може да ни докара сериозни ядове. Огледалото е мистичен предмет, не напразно, защото заема централно място в най-различни магически ритуали. Дори в старите руски обичаи се гадае с негова помощ. Според фъншуй огледалата регламентират мястото, където могат и не могат да бъдат окачени.

Какво ни казват огледалните парчета

Счупеното огледало винаги се свързва с нещастие, смята се за предвестник на беди. В древността се е смятало, че огледалото отразява не само лицето и фигурата на човека, но и неговата душа. Ето защо хората са се отнасяли с такова уважение към него и са се страхували да го счупят. Вярвали са, че при счупване се разрушават енергийните потоци, а това неминуемо води до трагедия. Подобни суеверия са живи не само в нашата страна.

В Англия например вярват, че счупените огледала предвещават загубата на най-близките приятели. За да се избегне това, е необходимо незабавно и задължително да се изхвърлят всички парчета в дълбините на реката. Между другото, дори и сега примитивните (и суеверни) британци понякога правят това.

Американците, като народ с търговска репутация, се опитват да се предпазят от нещастието със злато. Ако някое огледало се счупело, те изваждали от джоба си златна монета и се прекръствали. Сега златните монети не са в употреба, затова те използват банкноти от един долар.

Как правилно да изхвърлим счупено огледало

Ако огледалото е малко, джобно, но е счупено на улицата, няма проблеми с него - достатъчно е да се изхвърли в кошчето за боклук. Но ако е вкъщи, това е друга история.

Какво категорично не може да се направи, ако огледалото в къщата се счупи:

- да се оглеждате в счупено огледало;

- да гледате огледалните парчета;

- да оставяте парчета или пукнати огледала в апартамента - те трябва да бъдат изхвърлени незабавно;

- да кажете на някого, че огледалото в къщата се е счупило.

А сега основният трик: трябва, първо, да съберете парчетата, така че да не гледате отражението си, и второ - правилно да ги изхвърлите. Като начало трябва да се снабдите с ръкавици, за да не се нараните. А след това започнете да почиствате.

- Можете да покриете счупеното огледало с хартия или плат (кърпа или стар чаршаф) и да съберете парчетата. Но по този начин е лесно да се порежете, така че това не е добър начин да го направите;

- приближете се към огледалото отстрани, така че да не можете да видите отражението си. Опитвайки се да не гледате парчетата, бързо ги съберете в непрозрачна торбичка.

- големите късове обикновено се измиват под струя вода и се изхвърлят навън в кофата за боклук (по този начин водата отстранява всички лоши неща от парчетата и предотвратява надделяването на отрицателната енергия над положителната);

- малките парченца трябва да се съберат и да се хвърлят в кофа, след което да се изнесат заедно с боклука;

- мястото в къщата, където се е счупило огледалото, да се поръси обилно със светена вода - или просто с вода. Астролозите съветват това да се направи още преди почистването, а след това да се постави свещ наблизо и още тогава да се съберат парчетата;

- друг вариант за освобождаване на мястото, където се е счупило огледалото, от зли сили е да се постави църковна свещ на това място, която трябва да гори три часа;

- необходимо е да се купи ново огледало в деня на пълнолунието или поне преди вечеря (тогава злите сили ще се оттеглят);

- по-добре е да забравите за нещастния случай и да мислите по-малко за него - всички наши мисли са материални.

А ако не се е счупило?

Случва се огледалото по някаква причина да падне, но да не се счупи. Тогава може да се каже, че в живота на домакинството, ако има неприятности, те ще завършат благополучно - без загуби и жертви. А ако падналото огледало няма начупвания, пукнатини, нито други повреди, то може просто да се закачи на същото място, където е висяло, и да се опитате да го поправите.

Екстрасенсът Татяна Жмакина разказва какво да правим, ако огледалото е счупено, и как правилно да го съберем, за да не погълне отрицателна енергия.

- Внимателно покрийте парчетата с някаква тъмна вещ, така че отражението на лицето да не попадне в тях. Ако все пак случайно сте се погледнали в счупеното огледало, трябва да повторите девет пъти шепнешком: "Да се счупи огледалото, беда няма да ме докосне (име), нещастие ще ме заобиколи (име). Амин." Останките му да се събират в ръкавици или чрез кърпа. Ако го направите с голи ръце, можете не само да се порежете, но и да привлечете към себе си цялата лоша енергия на счупеното огледало.

След това най-малките парченца и прах могат да бъдат отстранени с мокър парцал, от който трябва незабавно да се отървете. За да премахнете лошата енергия на счупеното огледало, можете да измиете големите парчета с вода от чешмата - действието не е трудно, но е много ефективно.

След това трябва правилно да се отървете от парчетата. Независимо от това как и защо е било счупено огледалото, определено трябва да му благодарите на глас за предупреждението.

Защо огледалото срещу входната врата води до здравословни проблеми и гони късмета?
ДОМАШНИ ТАЙНИ
Автор Теодор Муховски

Защо огледалото срещу входната врата води до здравословни проблеми и гони късмета?

Автор Теодор Муховски