Автор
Антония Михайлова

Никога не поставяйте тази опасна мебел в спалнята

Качеството на нашия живот зависи от много фактори, включително на какви възглавници спим и какви дрехи носим. Дори мебелите в апартамента имат огромно значение.

По-точно качеството на материалите, от които са изработени. Макар че няма да ги забележите веднага, вредните ефекти от нискокачествените мебели постепенно ще се натрупат и ще доведат до неблагоприятни последици здравето ви.

За какво точно говорим и какви мебели трябва да премахнете завинаги от спалнята си:

ПДЧ

ПДЧ са плоскости от пресовани дървесни частици. За производството на този материал се използват опасни химикали. Например карбамид-формалдехидни или фенол-формалдехидни смоли. Те съдържат токсични вещества. Ако има много такива смоли, те попадат във въздуха и след това в дробовете ни. Това носи риск от огромен брой заболявания.

Ето защо, когато купувате мебели, трябва да обърнете внимание дали са преминали тестове за химическа безопасност, от какви материали са изработени и дали излъчват подозрително неприятна миризма.

Мебели със синтетична тапицерия

Ако купувате евтино легло за спалнята си, то най-вероятно ще бъде с тапицерия от синтетичен материал. Защо този избор е лош? Първо, синтетичните тъкани са много наелектризирани. Постепенно те натрупват статичен заряд, това от своя страна провокира отделянето на токсични вещества от тъканите.

Учените отдавна са установили, че статичното електричество е много вредно за човешкото здраве. То може да причини главоболие, повишена тревожност и дори сърдечни проблеми. Такива симптоми може дори да не се появят при директен контакт със заряд, а при взаимодействие с електрическото поле, което възниква около заредени повърхности. Така че изборът на мебелите и качеството на тапицерията наистина играе важна роля, особено когато се отнася до помещението, в което спим.

Не подценявайте влиянието на ароматите в дома и гардероба
ДОМАШНИ ТАЙНИ
Автор Woman.bg

Не подценявайте влиянието на ароматите в дома и гардероба

Автор Woman.bg

Второ, синтетичните тъкани не абсорбират добре влагата. Така че, когато заспите на такова легло, може постоянно да се потите. Влагата няма да се изпари. И това ще се превърне в отлична среда за размножаване на бактерии. Искате ли да си навличате подобен проблем?

Ако трябва да обобщим, струва си да се отбележи, че е по-добре да закупите продукти за спалнята от кедър, дъб, липа и леска. Тези видове дървесина се считат за висококачествени и не са вредни за здравето. Не забравяйте да обърнете внимание и на материала на тапицерията на продукта. По-добре е той да не бъде от синтетика.