Автор
Теодор Муховски

Изхвърлете ги: 6 предмета у дома, които издават бедност

Има някои вещи, които правят дома ви да изглежда беден. Те издават липса на вкус, затова е по-добре да ги премахнете. По начина на обзавеждане можем да разберем доста за всеки дом.

Ако искате домът ви да е приветлив и да не изглежда беден, проверете дали в него държите някоя от изброените вещи. Най-добре е веднага да ги изхвърлите.

Големи огледала и мебели с огледална повърхност

Професионалистите в тази област съветват никога да не се купуват големи огледала с оригиналните си рамки. Присъствието на подобни огледала на странни и необичайни места е вулгарно във всеки смисъл на думата.

Например, огледалото на тавана в спалнята изглежда особено ужасно. Същото важи и за гардероба с огледални врати на същото място. Огледалните мебели като цяло са ужасно непрактични, защото е трудно да си представим човек, който ще полира стъкло или лъскава повърхност от сутрин до вечер, за да се отърве от пръстови отпечатъци, прах и други замърсители.

Сатенени чаршафи

Те в никакъв случай не са показател за лукс. Експертите са единодушни, че богатите хора никога няма да използват сатен в леглото си, те предпочитат висококачествен памук или кашмир.

Плюшени играчки

Добре е да ги имате само при наличието на деца, при това само до определена възраст. Леглото на тийнейджърка, обсипано с плюшени мечета и други животни, предизвиква по-скоро объркване, отколкото нежност. Освен всичко, това е допълнителен прахоуловител, а прахът, както е известно, води до различни заболявания като алергии и дихателни проблеми.

Реплики на известни картини

Колкото и да са сполучливи винаги си личи, че не са оригинални. Те развалят целия интериор.

Прекалено много декоративни възглавници

Декоративните възглавници са хубаво нещо, но не трябва да се прекалява с тях. На дивана такъв аксесоар изглежда добре, но легло, на което има различни по размер възглавници, мирише на нафталин и вече не е мода.

Избелял текстил и старомодна тапицерия

Избелялата тапицерия на дивана, колкото и да ви харесва, изглежда ужасно и поевтинява не само тази мебел, но и целия интериор. Същото важи и за щампи и шарки, които вече със сигурност не са на мода.

Ако обичате дивана си, просто го претапицирайте или го покрийте с хубав калъф или красиво одеяло.

6 вещи от гардероба, които трябва да сменяме всеки сезон
МОДА
Автор Евелин Попадийна

6 вещи от гардероба, които трябва да сменяме всеки сезон

Автор Евелин Попадийна