Автор
Антония Михайлова

Процедури, които пластичните хирурзи не извършват сами и не препоръчват на други

Пластичният хирург Лупин Данила Александрович говори за това какви пластични процедури не препоръчва и не би направил на себе си и на другите.

Премахване на бучките на Биш (мастните натрупвания в бузите)

Не препоръчвам да ги премахвате, освен ако не е наложително, защото това не е безполезна структура.

Ако бучките на Биша се отстранят от момиче със средно телосложение, тогава тъканите бързо губят структурата си, долната и средната трета на лицето се спускат, с образуването на специфични гънки и бръчки в тази област. След това много момичета се опитват да възстановят този обем, но това е невъзможно, защото бучките на Биш имат такъв слой, който, ако се унищожи, вече не може да бъде възстановен.

Тази операция беше популярна през 80-90-те години, след което се отдръпнаха от нея заради мащабния брой нежелани ефекти. Момичетата се опитаха да възстановят всичко, тъй като лицето бързо старееше и се появиха видими промени, свързани с възрастта. Но в наше време младите хирурзи започнаха да използват тази операция, тя отново се превърна в тенденция през определени години и придоби популярност. Лично аз обаче не правя тази операция и не я препоръчвам на никого.Показания:Пухкави бузи - може да се използва за насочване на калциевите обеми в средната третина на лицето.Ако едно момиче има слабо лице, то ще стане още по-слабо и ще изглежда болнаво.Ако лицето е обемно и едно пълно момиче иска да премахне тези мастни натрупвания и да направи лицето си по-малко и слабо, по-добрият вариант е да отслабне.Тази операция е подходяща за момичета, които имат квадратно или правоъгълно лице, за да изострят и леко подчертаят овалната линия на лицето.

Липосукция до нула

Липосукция до нула е процедура, при която подкожната мастна тъкан се намалява, като се премахва напълно. Трябва да се знае обаче, че кожата получава определени хранителни продукти от повърхностните мазнини. Тази мазнина изпълнява подхранваща и кръвоснабдяваща функция за кожата. Без нея кожата може да загуби трофизъм, да стане синкаво-лилава и да се развие патологична фиброза, която ще даде неравности, отдръпвания и сраствания. Изглежда много грозно.

Липосукция до нула е определена тенденция, хирурзите се стремят да направят такава пергаментна кожа, да я изтънят и да покажат резултата на операционната маса и да предизвикат възторжени възклицания от типа на "Уау!". Но такива пациенти се възстановяват доста дълго време и впоследствие страдат от нежелани реакции и понякога дори сериозни усложнения. Поради увреждане на съдовия модел, на трофизма, може да се развие кожна некроза.

Операция "лисичи очи"

Не бих направил или препоръчал операция на открито лисиче око, тоест повдигане на веждите чрез изрязване на кожата при веждите (където се изрязва ивица кожа и се повдигат веждите).

Факт е, че това е травматична операция, белегът над веждата също остава видим. Като козметични хирурзи винаги се опитваме да сведем до минимум белезите, да ги скрием в естествена гънка, така че да са невидимии разположени в скалпа. В този случай те могат по някакъв начин да бъдат прикрити или ретуширани, така че да няма признаци, че лицето е преминало пре такава операция.

Има и определени показания за тази операция:

Птоза на веждите при по-възрастни пациенти. Тоест, при пациенти, за които естетиката вече не е толкова важна, колкото функционалността, когато веждите висят силно над периорбиталната област и над очите, те намаляват зрителното поле и пациентите трябва да напрягат фронталните мускули, за да се повдигнат веждите. В този случай на челото им се образуват гънки и се вижда излишната кожа, която трябва да се изреже в тази област. Във всички останали случаи бих препоръчал ендоскопски техники, тъй като те са минимално инвазивни, остават само малки разрези в скалпа, които с времето стават напълно невидими, а в областта на веждите не остават следи.

Запознайте се с иракската Барби: Жената, която си направи 43 пластични операции, за да заприлича на известната кукла (Снимки)
ПО ЖЕНСКИ
Автор Антония Михайлова

Запознайте се с иракската Барби: Жената, която си направи 43 пластични операции, за да заприлича на известната кукла (Снимки)

Автор Антония Михайлова

Липофилинг на млечните жлези

Ако говорим за пластична хирургия като цяло, която не бих препоръчал да се прави, това е липофилинг на млечните жлези, когато се прави с цел увеличаване, а не с цел корекция. Става дума за случаите, в които гърдите се уголемяват не с половин или един размер, ас цели два или три.

Обемно моделиране на седалище

Не бих препоръчал обемно моделиране, тъй като големи обеми мастна тъкан в тази област са изпълнени с такива явления като олеогрануломи и мастни кисти. Ако в тази конкретна област има голям обем мазнини, в нея могат да се образуват някои съсиреци с нарушен трофизъм и дори да се развие некроза. Затова с цел увеличаване на обема препоръчвам импланти, тъй като са проучени, безопасни и стабилни.