Автор
Теодор Муховски

Ако искате винаги да е сочно и вкусно свинското месо на тиган, направете това

Колко време да се пържи свинско месо в тиган, трябва да знаете, за да не пресушите месото. Необходимо е да се вземат предвид размерът и дебелината на парчето месо - именно това определя продължителността на готвене.

Колко време се пържи свинско месо в тиган

Най-често този въпрос се задава при готвенето на големи порции месо.

Пържолите се приготвят за около 5 минути от всяка страна. Ако искате да приготвите котлети, те трябва да се пържат по 7 минути от всяка страна, без да се покриват с капак. Направете котлона средно силен. Запържете свинското месо за 5 минути от едната страна и 10 минути от другата.

По този начин ще получите сочни парчета месо с апетитна загоряла коричка. За по-голяма мекота можете да мариновате свинското месо. Изберете марината по ваш вкус.

Класическа свинска пържола

Сочно месо, което е най-добре да се сервира с гарнитура от зеленчуци. Най-добрият начин за приготвяне на тази пържола е от филе.

Време за приготвяне - 20 мин.

Рецепта за 2 души.

Съставки:

- свинско месо - 400 г.,

- смлян черен пипер - на вкус,

- рафинирано растително масло - 1 с.л.,

- всякаква сол - 1 ч.л.

Начин на приготвяне:

1. Нарежете парче свинско месо на големи пържоли с дебелина 3 до 4 см.

2. Натрийте ги от всички страни със смес от сол и черен пипер, поставете ги в съд с капак и ги приберете в хладилника за около 10-15 минути.

3. Сложете тиган с олио на силен огън. Добавете свинското месо в него и го запържете за 5 минути от всяка страна.

4. След като е готово, отстранете тигана от котлона, покрийте го с капак и оставете месото да престои около 10 минути.

Може да има опасни последствия: Не мийте месото преди готвене
ДОМАШНИ ТАЙНИ
Автор Веселина Петрова

Може да има опасни последствия: Не мийте месото преди готвене

Автор Веселина Петрова