Колко време да се пържи свинско месо в тиган, трябва да знаете, за да не пресушите месото. Необходимо е да се вземат предвид размерът и дебелината на парчето месо - именно това определя продължителността на готвене.
Колко време се пържи свинско месо в тиган
Най-често този въпрос се задава при готвенето на големи порции месо.
Пържолите се приготвят за около 5 минути от всяка страна. Ако искате да приготвите котлети, те трябва да се пържат по 7 минути от всяка страна, без да се покриват с капак. Направете котлона средно силен. Запържете свинското месо за 5 минути от едната страна и 10 минути от другата.
По този начин ще получите сочни парчета месо с апетитна загоряла коричка. За по-голяма мекота можете да мариновате свинското месо. Изберете марината по ваш вкус.
Класическа свинска пържола
Сочно месо, което е най-добре да се сервира с гарнитура от зеленчуци. Най-добрият начин за приготвяне на тази пържола е от филе.
Време за приготвяне - 20 мин.
Рецепта за 2 души.
Съставки:
- свинско месо - 400 г.,
- смлян черен пипер - на вкус,
- рафинирано растително масло - 1 с.л.,
- всякаква сол - 1 ч.л.
Начин на приготвяне:
1. Нарежете парче свинско месо на големи пържоли с дебелина 3 до 4 см.
2. Натрийте ги от всички страни със смес от сол и черен пипер, поставете ги в съд с капак и ги приберете в хладилника за около 10-15 минути.
3. Сложете тиган с олио на силен огън. Добавете свинското месо в него и го запържете за 5 минути от всяка страна.
4. След като е готово, отстранете тигана от котлона, покрийте го с капак и оставете месото да престои около 10 минути.