Вкусно и бързо: Хапки от пилешко с лимон и пармезан
Автор
Теодор Муховски

Вкусно и бързо: Хапки от пилешко с лимон и пармезан

Тези хапки от пилешко с лимон и пармезан, поднесени върху салата, с паста или ориз, са страхотна идея за вкусен обяд или вечеря. Можете да ги приготвите с пилешки гърди или бутчета.

Необходими продукти:

500 г обезкостени пилешки бутчета или гърди без кожа;
1/2 ч.л. сол 45 г масло, разделено на две части;
2 скилидки чесън, нарязани на ситно;
1 среден лимон, настъргана кора и сок (1 ч.л. кора, 45 мл сок);
60 г прясно настърган пармезан;
1/4 ч.л. прясно смлян черен пипер щипка лют червен пипер (по желание) резенчета лимон, за сервиране.

Начин на приготвяне:

Подгответе всички продукти.

Нарежете пилешкото месо на хапки и го овкусете със сол.

Разтопете 30 г масло в тиган с диаметър 30 см на средно силен огън. Добавете пилешките хапки на един ред, като ги разпределите на около 1 см една от друга, и гответе, докато се зачервят леко, около 3 минути.

Обърнете пилешкото и гответе, докато другата страна се зачерви и месото е готово (74°C), около 2 минути. Извадете пилешкото от тигана и го оставете настрана.

Разтопете останалите 15 г масло в тигана на среден огън. Добавете чесъна и гответе, докато се разнесе ароматът му, около 30 секунди. Разбъркайте с лимоновия сок.

Върнете пилешкото в тигана и разбъркайте, за да се покрие със соса.

Свалете от котлона. Разбъркайте с пармезана и лимоновата кора.

Овкусете с черен пипер и лют червен пипер, ако желаете. Сервирайте с резенчета лимон.

Ретинол в чиния: Морковената салата за сияйна кожа, която завладя социалните мрежи
ЗДРАВЕ
Автор Антония Михайлова

Ретинол в чиния: Морковената салата за сияйна кожа, която завладя социалните мрежи

Автор Антония Михайлова