Тази идея за крем е комбинация от няколко различни рецепти. Той няма да стане прекалено тежък или сладък, както могат да бъдат много кремове с яйца. Може да се сервира топъл веднага или студен.
Съставки
4 чаши пълномаслено мляко;
1 супена лъжица екстракт от ванилия;
1 чаена лъжичка масло;
4 големи яйца;
½ чаша бяла захар;
2 супени лъжици царевично нишесте
Начин на приготвяне
)
Подгответе всички съставки.
Сложете млякото, екстракта от ванилия и маслото в тенджера.
Гответе и бъркайте на среден огън, докато заври; махнете от котлона преди да кипне.
Разбийте яйцата, захарта и царевичното нишесте в купа, докато захарта се разтвори.
Върнете тенджерата на слаб огън. Бавно изсипете яйчената смес, като бъркате непрекъснато, докато кремът се сгъсти достатъчно, за да покрие дъното на лъжица, 5 до 10 минути.
Сервирайте топъл или прехвърлете крема в голяма купа и покрийте.
Оставете да се охлади преди да го сложите в хладилник. Добър апетит!
)
Съвети от готвача
Добавете до ¼ чаша повече захар за много сладък крем.
Смачкан ананас или пасиран банан, смесени в крема, имат чудесен вкус.
Повече за тази рецепта
Този домашен крем, приготвен с прости съставки, които вероятно вече имате под ръка, е идеалният сладък десерт.
Какво е крем?Кремът е вкусен десерт, приготвен с яйца, мляко и захар. Яйцата са отговорни за гъстата и кадифена текстура на крема, но някои рецепти (като тази) изискват сгъстители като царевично нишесте или арарут за допълнителна плътност.
)
Как да съхраняваме кремът?
Оставете крема да се охлади напълно, след което го прехвърлете в херметически затворен контейнер. Съхранявайте в хладилник до три дни. Загрейте внимателно на котлона.
Може ли да се замразява крем?Да, можете да замразите крем до три месеца. Важно е обаче да се отбележи, че текстурата вероятно ще се промени по време на процеса на замразяване и размразяване.