Този домашен крем е страхотен за всякакви десерти
Автор
Теодор Муховски

Този домашен крем е страхотен за всякакви десерти

Тази идея за крем е комбинация от няколко различни рецепти. Той няма да стане прекалено тежък или сладък, както могат да бъдат много кремове с яйца. Може да се сервира топъл веднага или студен.

Съставки

4 чаши пълномаслено мляко;

1 супена лъжица екстракт от ванилия;

1 чаена лъжичка масло;

4 големи яйца;

½ чаша бяла захар;

2 супени лъжици царевично нишесте

Начин на приготвяне

Подгответе всички съставки.

Сложете млякото, екстракта от ванилия и маслото в тенджера.

Гответе и бъркайте на среден огън, докато заври; махнете от котлона преди да кипне.

Разбийте яйцата, захарта и царевичното нишесте в купа, докато захарта се разтвори.

Върнете тенджерата на слаб огън. Бавно изсипете яйчената смес, като бъркате непрекъснато, докато кремът се сгъсти достатъчно, за да покрие дъното на лъжица, 5 до 10 минути.

Сервирайте топъл или прехвърлете крема в голяма купа и покрийте.

Оставете да се охлади преди да го сложите в хладилник. Добър апетит!

Съвети от готвача

Добавете до ¼ чаша повече захар за много сладък крем.

Смачкан ананас или пасиран банан, смесени в крема, имат чудесен вкус.

Повече за тази рецепта

Този домашен крем, приготвен с прости съставки, които вероятно вече имате под ръка, е идеалният сладък десерт.

Какво е крем?Кремът е вкусен десерт, приготвен с яйца, мляко и захар. Яйцата са отговорни за гъстата и кадифена текстура на крема, но някои рецепти (като тази) изискват сгъстители като царевично нишесте или арарут за допълнителна плътност.

Как да съхраняваме кремът?

Оставете крема да се охлади напълно, след което го прехвърлете в херметически затворен контейнер. Съхранявайте в хладилник до три дни. Загрейте внимателно на котлона.

Може ли да се замразява крем?Да, можете да замразите крем до три месеца. Важно е обаче да се отбележи, че текстурата вероятно ще се промени по време на процеса на замразяване и размразяване.

Ягодово тирамису: Свежо пролетно изкушение без печене
РЕЦЕПТИ
Автор Антония Михайлова

Ягодово тирамису: Свежо пролетно изкушение без печене

Автор Антония Михайлова