Автор
Евелин Попадийна

Изненадващо вкусно: Ето как да си направите безглутеново суфле

Шоколадовото суфле е любим десерт на много хора. Знаехте ли обаче, че може да се направи и без глутен? Е, вече знаете, освен това, не е нужно да жертвате текстурата и вкуса му. Ето рецептата за вкусно безглутеново суфле.


Необходими продукти:
Натурален шоколад – 100 гр.
Краве масло – 50 гр.
Захар – 80 гр.
Яйца – 3 бр.
Бадемово брашно – 1 ч.ч.
Сол – 1 щипка

Начин на приготвяне:

- Намажете формите с малко масло и поръсете всяка форма със захар.
- На водна баня разтопете шоколада заедно с маслото, докато се получи гладка смес. Оставете леко да изстине.
- В купа разбийте жълтъците с половината захар, докато станат кремообразни и светли.
- Постепенно добавяйте разтопения шоколад към жълтъците и разбърквайте добре.
- Пресейте бадемовото брашно и го добавете към яйчената смес.
- В друга купа разбийте белтъците с щипка сол, докато започнат да образуват меки върхове.
- Постепенно добавете останалата захар (40 гр.), като разбивате до получаване на твърди върхове.
- Към разбитата шоколадова смес добавете внимателно и разбитите белтъци, като използвате шпатула и разбърквате леко, за да запазите въздушността.
- Разпределете сместа равномерно във формите.
- Печете на 190 градуса в предварително загрята фурна, за 12-14 минути, докато суфлето се надигне и получи леко хрупкава коричка.

Ах, че вкусно: Ето как да си направите шоколадова торта с банан
РЕЦЕПТИ
Автор Евелин Попадийна

Ах, че вкусно: Ето как да си направите шоколадова торта с банан

Автор Евелин Попадийна