шеф Никола Симеонов
Лепкави печени пилешки крилца по Корейски
Наближава пролетта, наближават и наливната бира и пилешките крилца. Ето и моята любима версия за хрупкави, глазирани, сладко-кислели крилца, с малко азиатски подправки.
Добре де, повечко подправки. Не е задължително да бъдат пържени, могат и да се изпекат, на хартия за печене, на 200 градуса, до КАФЯВО! Първо обаче ги мариноваме и ги оставяме така за поне час. Слагаме ги да се пекат, през това време кипваме всичко за соса в голям тиган и оставяме да се сгъсти. Когато крилцата се изпекат, пробавяме в тигана, само ги глазираме и сервираме. Поръсваме със сусам и ситни люти чушки.
Лепкави печени пилешки крилца по Корейски
1.5кг пилешки крилца
1чл чесън
1чл джинджифил
3сл соев сос
1сл сусамово олио
За соса
1сл доматено пюре
1чл джинджифил
1/2чч кафява захар
1/4чч оцет
1сл соев сос
1чл чили
Сусам