шеф Никола Симеонов

шеф Никола Симеонов

Лепкави печени пилешки крилца по Корейски

Лепкави печени пилешки крилца по Корейски

Наближава пролетта, наближават и наливната бира и пилешките крилца. Ето и моята любима версия за хрупкави, глазирани, сладко-кислели крилца, с малко азиатски подправки.

Добре де, повечко подправки. Не е задължително да бъдат пържени, могат и да се изпекат, на хартия за печене, на 200 градуса, до КАФЯВО! Първо обаче ги мариноваме и ги оставяме така за поне час. Слагаме ги да се пекат, през това време кипваме всичко за соса в голям тиган и оставяме да се сгъсти. Когато крилцата се изпекат, пробавяме в тигана, само ги глазираме и сервираме. Поръсваме със сусам и ситни люти чушки.

Лепкави печени пилешки крилца по Корейски

1.5кг пилешки крилца

1чл чесън

1чл джинджифил

3сл соев сос

1сл сусамово олио

За соса

1сл доматено пюре

1чл джинджифил

1/2чч кафява захар

1/4чч оцет

1сл соев сос

1чл чили

Сусам