шеф Севда Димитрова
Как да си приготвим сочно патешко магре су вид
Здравейте, аз съм Севда и днес ще ви покажа, как да си приготвим сочно патешко магре су вид. В последните години, приготвянето на су вид ястия се превърна в ежедневие. А за наша огромна радост, това вече може да се случва и в домашни условия.
Комбинираните фурни с пара на АEG имат точно тази опция. Първо задаваме програмата на фурната, защото това изисква малко време.
Су вид всъщност означава нискотемпературно готвене под вакуум. Именно това ще направим с нашето патешко магре сега. Първо ще го овкусим добре, след това ще го вакуумираме и когато фурната е готова ще го сложим в нея, да се сготви – за 1 час, на 56 градуса.
След като мине този един час, преминаваме към приготвянето му на котлоните. Ако няма да довършваме нашето месо веднага, е задължително то да бъде охладено, след като го извадим от фурната.
Нашето патешко магре е готово, което си личи по хрупкавата му коричка и сочността му отвътре. И ето че успяхме да приготвим прекрасна чиния в домашни условия, благодарение на програмата су-вит.