шеф Никола Симеонов
Как да си направим любимото хрупкаво, печено пиле
Ще ви покажа как да постигнете хубава хрупкава кожа при приготвянето на пиле на с помощта на сол и правилно печене в тиган.
Съставки:
- Естествено вкусно пиле
- Сол
- Розмарин
- Олио/Зехтин по избор
Стъпки:
1. Махате част от гърба на пилето, за да застане плоско на тигана
2. Осолявате го, за да изкарате част от водата в него.
3. Оставяте го за час да изсъхне.
* Температурата е изключително важна, за да се изпари влагата и да достигнете до перфектната хрупкава коричка.
4.Поставяте пилето с кожата надолу.
5. Поливате с мазнина частите, които не са добре препечени… и Voila!
Получавате перфектно хрупкаво пиле.