шеф Никола Симеонов

шеф Никола Симеонов

Как да си направим любимото хрупкаво, печено пиле

Ще ви покажа как да постигнете хубава хрупкава кожа при приготвянето на пиле на с помощта на сол и правилно печене в тиган.

Съставки:

- Естествено вкусно пиле

- Сол

- Розмарин

- Олио/Зехтин по избор

Стъпки:

1. Махате част от гърба на пилето, за да застане плоско на тигана

2. Осолявате го, за да изкарате част от водата в него.

3. Оставяте го за час да изсъхне.

* Температурата е изключително важна, за да се изпари влагата и да достигнете до перфектната хрупкава коричка.

4.Поставяте пилето с кожата надолу.

5. Поливате с мазнина частите, които не са добре препечени… и Voila!

Получавате перфектно хрупкаво пиле.